Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Makarnalı Patlıcan Silkme | Video
Malzemeler
Tarif
1.Tarifimize 3 adet patlıcanı alacalı soyarak başlıyoruz.
2.Patlıcanların sap kısmını ayırıp büyük küpler halinde doğruyoruz.
3.Patlıcanları kaseye alıyoruz.
4.Patlıcanın acı suyunun çıkması için üzerine 1 yemek kaşığı tuz ve 1 litre su ilave ediyoruz.
5.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz ve tabağa alıyoruz.
6.2 Adet biberi temizleyip küçük küpler halinde doğruyoruz.
7.Tabağa alıyoruz.
8.5 Diş sarımsağı bıçakla ezip incecik doğruyoruz.
9.Sarımsakları tabağa alıyoruz.
10.5 adet domatesi soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz.
11.Domatesleri tabağa alıyoruz.
12.Patlıcanları süzüyoruz ve sudan geçiriyoruz.
13.Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
14.Biberleri, soğanları ve sarımsakları tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz. 15.Patlıcanları ilave edip karıştırıyoruz.
16.Domatesleri ekliyoruz.
17.Toz şeker serpiyoruz ve 1 çay bardağı su ekliyoruz.
18.Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat pişmeye bırakıyoruz.
19.Yarım paket fiyonk makarnayı kaynayan suda haşlamaya bırakıyoruz. 20.Patlıcanımız pişti.
21.Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz ve patlıcanlarımızın üzerine alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
22.Makarnalı Patlıcan Silkme’yi maydanoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Patlıcanların sap kısmını ayırıp büyük küpler halinde doğruyoruz.
3.Patlıcanları kaseye alıyoruz.
4.Patlıcanın acı suyunun çıkması için üzerine 1 yemek kaşığı tuz ve 1 litre su ilave ediyoruz.
5.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz ve tabağa alıyoruz.
6.2 Adet biberi temizleyip küçük küpler halinde doğruyoruz.
7.Tabağa alıyoruz.
8.5 Diş sarımsağı bıçakla ezip incecik doğruyoruz.
9.Sarımsakları tabağa alıyoruz.
10.5 adet domatesi soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz.
11.Domatesleri tabağa alıyoruz.
12.Patlıcanları süzüyoruz ve sudan geçiriyoruz.
13.Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
14.Biberleri, soğanları ve sarımsakları tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz. 15.Patlıcanları ilave edip karıştırıyoruz.
16.Domatesleri ekliyoruz.
17.Toz şeker serpiyoruz ve 1 çay bardağı su ekliyoruz.
18.Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat pişmeye bırakıyoruz.
19.Yarım paket fiyonk makarnayı kaynayan suda haşlamaya bırakıyoruz. 20.Patlıcanımız pişti.
21.Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz ve patlıcanlarımızın üzerine alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
22.Makarnalı Patlıcan Silkme’yi maydanoz ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Makarnalı Patlıcan Silkme
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on