Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Meyir Çorbası | Video
Malzemeler
• 3 Adet Patlıcan
• 1 Diş Sarımsak
• 2 Adet Yeşil Sivri Biber
• 1 Kase Yoğurt
• 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Litre Sıcak Su
• 1 Yemek Kaşığı Un
• 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Diş Sarımsak
• 2 Adet Yeşil Sivri Biber
• 1 Kase Yoğurt
• 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Litre Sıcak Su
• 1 Yemek Kaşığı Un
• 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
• 1 Çay Kaşığı Tuz
1 AVUÇ NUH’UN ANKARA MAKARNASI KELEBEK MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 3 adet patlıcanımızı 180 derecede 20 dakika olacak şekilde közlenmeye alarak başlıyoruz.
2. Patlıcanlarımız közlenirken 2 adet sivri biberi küçük küçük doğruyoruz.
3. 1 diş sarımsağı da bir bıçak yardımıyla ezip küçük küçük doğruyoruz.
4. Ocağımızın altını yakıyoruz.
5. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz. Yağımız ısındı.
6. Doğradığımız sarımsak ve biberleri tenceremize ekliyoruz, kavuruyoruz.
7. 1 litre sıcak suyumuzu da tenceremize alıyoruz.
8. Üzerine 1 avuç kelebek makarnayı ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
9. Çorbamızın terbiyesini hazırlamak için, 1 yemek kaşığı un, 1 kase yoğurt, 1 çay kaşığı tuzu bir kaseye alıyoruz ve çırpıyoruz.
10. Patlıcanlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
11. Kabuğunu soyduğumuz patlıcanları ince ince kıyıyoruz.
12. Hazırladığımız meyanemize, çorbadan birkaç kepçe sıcak suyu sürekli karıştırarak ekliyoruz. Bu şekilde yoğurtlu karışımımızın ısısı artıyor ve kıvamı seyrekleşiyor.
13. Daha sonra yoğurtlu karışımımızı sürekli karıştırarak çorbamıza ilave ediyoruz ve pişiyoruz.
14. Son olarak hazırladığımız patlıcanları da çorbamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
15. Diğer tavamızda 1 tatlı kaşığı tereyağımızı eritiyoruz.
16. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi yağda yakıyoruz. Sosumuz hazır.
17. Meyir Çorbamız pişti. Meyir Çorbamızı hazırladığımız sos ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Patlıcanlarımız közlenirken 2 adet sivri biberi küçük küçük doğruyoruz.
3. 1 diş sarımsağı da bir bıçak yardımıyla ezip küçük küçük doğruyoruz.
4. Ocağımızın altını yakıyoruz.
5. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz. Yağımız ısındı.
6. Doğradığımız sarımsak ve biberleri tenceremize ekliyoruz, kavuruyoruz.
7. 1 litre sıcak suyumuzu da tenceremize alıyoruz.
8. Üzerine 1 avuç kelebek makarnayı ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
9. Çorbamızın terbiyesini hazırlamak için, 1 yemek kaşığı un, 1 kase yoğurt, 1 çay kaşığı tuzu bir kaseye alıyoruz ve çırpıyoruz.
10. Patlıcanlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
11. Kabuğunu soyduğumuz patlıcanları ince ince kıyıyoruz.
12. Hazırladığımız meyanemize, çorbadan birkaç kepçe sıcak suyu sürekli karıştırarak ekliyoruz. Bu şekilde yoğurtlu karışımımızın ısısı artıyor ve kıvamı seyrekleşiyor.
13. Daha sonra yoğurtlu karışımımızı sürekli karıştırarak çorbamıza ilave ediyoruz ve pişiyoruz.
14. Son olarak hazırladığımız patlıcanları da çorbamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
15. Diğer tavamızda 1 tatlı kaşığı tereyağımızı eritiyoruz.
16. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi yağda yakıyoruz. Sosumuz hazır.
17. Meyir Çorbamız pişti. Meyir Çorbamızı hazırladığımız sos ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Meyir Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on