Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Muzlu Çıtır Baklava

Malzemeler
• 1 Adet Muz
• 12 Adet Baklava Yufkası
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Süt
• 1 Litre Su
• 1 Litre Toz Şeker
• 200 Gram Toz Şeker
• 1 Yemek Kaşığı Ceviz
• 12 Adet Baklava Yufkası
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Süt
• 1 Litre Su
• 1 Litre Toz Şeker
• 200 Gram Toz Şeker
• 1 Yemek Kaşığı Ceviz
3 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize tenceremizin altını yakıp, 1 litre sütü tencereye alarak başlıyoruz.
2. Üzerine 200 gram toz şeker ekliyoruz.
3. 3 yemek kaşığı irmiği de tenceremize alıyoruz ve karıştırıyoruz.
4. 1 adet muzu ince ince doğruyoruz.
5. Doğradığımız muzu da tencereye ilave ediyoruz.
6. Ayrı bir tavanın altını yakıyoruz.
7. İçerisine 4 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve kısık ateşte eriyene kadar pişiriyoruz.
8. Başka bir tencerede ise 1 litre suya 1 litre şeker ekliyoruz ve şerbeti kaynamaya bırakıyoruz.
9. Tereyağımız eridi. Muhallebiyi karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Baklava yufkamızdan 2 yaprak alıyoruz.
11. Üzerine erimiş tereyağımızı gezdiriyoruz.
12. Ardından muhallebili karışımımızı döküyoruz.
13. Üzerine 1 yemek kaşığı ceviz serpiyoruz ve güzelce sarıyoruz.
14. Tam ortadan ikiye kesiyoruz ve borcama yerleştiriyoruz.
15. Bu işlemi muhallebi bitene kadar tekrarlıyoruz.
16. Kalan tereyağımızı hamurların üzerine ilave güzelce edip kesiyoruz.
17. 160 derecede 10 dakika pişiriyoruz. Bakalavamız pişti fırından çıkartıyoruz.
18. Hazırladığımız sıcak şerbeti de baklavanın üzerine döküyoruz. Muzlu çıtır baklava servis etmek için hazır şimdiden afiyet olsun.
2. Üzerine 200 gram toz şeker ekliyoruz.
3. 3 yemek kaşığı irmiği de tenceremize alıyoruz ve karıştırıyoruz.
4. 1 adet muzu ince ince doğruyoruz.
5. Doğradığımız muzu da tencereye ilave ediyoruz.
6. Ayrı bir tavanın altını yakıyoruz.
7. İçerisine 4 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve kısık ateşte eriyene kadar pişiriyoruz.
8. Başka bir tencerede ise 1 litre suya 1 litre şeker ekliyoruz ve şerbeti kaynamaya bırakıyoruz.
9. Tereyağımız eridi. Muhallebiyi karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Baklava yufkamızdan 2 yaprak alıyoruz.
11. Üzerine erimiş tereyağımızı gezdiriyoruz.
12. Ardından muhallebili karışımımızı döküyoruz.
13. Üzerine 1 yemek kaşığı ceviz serpiyoruz ve güzelce sarıyoruz.
14. Tam ortadan ikiye kesiyoruz ve borcama yerleştiriyoruz.
15. Bu işlemi muhallebi bitene kadar tekrarlıyoruz.
16. Kalan tereyağımızı hamurların üzerine ilave güzelce edip kesiyoruz.
17. 160 derecede 10 dakika pişiriyoruz. Bakalavamız pişti fırından çıkartıyoruz.
18. Hazırladığımız sıcak şerbeti de baklavanın üzerine döküyoruz. Muzlu çıtır baklava servis etmek için hazır şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Muzlu Çıtır Baklava
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




