Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Açıklama :
Fırın lezzetlerine çok yakışan bir sebze ve makarnanın vazgeçilmez eşlikçisi domates salçasını buluşturan tarifimizle karşınızdayız. Bugün sizler için Patlıcanlı Fırın Makarna hazırlıyoruz.
Malzemeler
Beşamel Sos İçin:
•1 Litre Süt
•75 Gram Un
•150 Gram Tereyağı
•1 Tutam Muskat Cevizi Rendesi
Makarna İçin:
•3 Adet Patlıcan
•2 Adet Soğan
•2 Diş Sarımsak
•1 Tutam Maydanoz
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•200 Gram Kaşar Peyniri
•3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI FIRIN MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize 2 diş sarımsağı bıçakla ezip incecik kıyarak başlıyoruz.
2.Sarımsakları kaseye alıyoruz.
3.2 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
4.Soğanları kaseye alıyoruz.
5.Tavamızın altını yakıyoruz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
6.Yağımız ısındı.
7.Soğan ve sarımsakları tavaya alıyoruz.
8.Karıştırıyoruz.
9.3 Adet patlıcanı soyuyoruz. Patlıcanların uç kısımlarını ayırıyoruz.
10.Soğan ve sarımsakları ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
11.Patlıcanları orta boy küpler halinde doğruyoruz.
12.Soğanlar kavruldu, patlıcanları tavaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
13.1 Çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14.1 Yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz.
15.1 tutam maydanozu incecik kıyıyoruz ve kaseye alıyoruz.
16.Patlıcanları ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
17.Yarım paket fırın makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
18.Patlıcan sosumuza 6-7 kaşık makarna haşlama suyundan ekliyoruz.
19.Beşamel sosu hazırlamak için tencereye 150 gram tereyağı ekliyoruz.
20.Tereyağımız eridi, 75 gram unu tencereye ekliyoruz ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz. 21.Unumuzun rengi döndü ve kokusu çıktı.
22.1 litre sütü sürekli karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Kıvam alana kadar beşamel sosu pişiriyoruz.
23.Patlıcan sosunun kıvamı için makarna haşlama suyundan 7-8 kaşık ilave ediyoruz.
Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz.
24.Beşamel sosumuz az kıvam aldı altını kapatıyoruz, tencereye alıyoruz.
25.Üzerine beşamel sosu ilave ediyoruz.
26.1 tutam muskat cevizi rendesi, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
27.Patlıcan sosunu tencereye ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
28.Patlıcanlı fırın makarnayı borcama alıyoruz.
29.Patlıcanlı fırın makarnayı 180 derecelik fırına sürüyoruz ve toplamda 30 dakika kadar pişiriyoruz.
30.200 gram kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz.
31.Doğradığımız maydanozları kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
32.Patlıcanlı fırın makarna 10 dakika pişti, fırından çıkartıyoruz.
33.Kaşar ve maydanoz karışımı ile fırın makarnanın üzerini kaplıyoruz.
34.En üstüne kırmızı toz biber serpiyoruz.
35.Patlıcanlı fırın makarnayı tekrar fırına sürüyoruz.
36.Patlıcanlı fırın makarna pişti, fırından çıkartıyoruz.
37.Patlıcanlı fırın makarnayı dilimliyoruz.
38.Patlıcanlı fırın makarna servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.Sarımsakları kaseye alıyoruz.
3.2 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
4.Soğanları kaseye alıyoruz.
5.Tavamızın altını yakıyoruz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
6.Yağımız ısındı.
7.Soğan ve sarımsakları tavaya alıyoruz.
8.Karıştırıyoruz.
9.3 Adet patlıcanı soyuyoruz. Patlıcanların uç kısımlarını ayırıyoruz.
10.Soğan ve sarımsakları ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
11.Patlıcanları orta boy küpler halinde doğruyoruz.
12.Soğanlar kavruldu, patlıcanları tavaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
13.1 Çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14.1 Yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz.
15.1 tutam maydanozu incecik kıyıyoruz ve kaseye alıyoruz.
16.Patlıcanları ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
17.Yarım paket fırın makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
18.Patlıcan sosumuza 6-7 kaşık makarna haşlama suyundan ekliyoruz.
19.Beşamel sosu hazırlamak için tencereye 150 gram tereyağı ekliyoruz.
20.Tereyağımız eridi, 75 gram unu tencereye ekliyoruz ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz. 21.Unumuzun rengi döndü ve kokusu çıktı.
22.1 litre sütü sürekli karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Kıvam alana kadar beşamel sosu pişiriyoruz.
23.Patlıcan sosunun kıvamı için makarna haşlama suyundan 7-8 kaşık ilave ediyoruz.
Makarnalarımız haşlandı, süzüyoruz.
24.Beşamel sosumuz az kıvam aldı altını kapatıyoruz, tencereye alıyoruz.
25.Üzerine beşamel sosu ilave ediyoruz.
26.1 tutam muskat cevizi rendesi, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
27.Patlıcan sosunu tencereye ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
28.Patlıcanlı fırın makarnayı borcama alıyoruz.
29.Patlıcanlı fırın makarnayı 180 derecelik fırına sürüyoruz ve toplamda 30 dakika kadar pişiriyoruz.
30.200 gram kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz.
31.Doğradığımız maydanozları kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
32.Patlıcanlı fırın makarna 10 dakika pişti, fırından çıkartıyoruz.
33.Kaşar ve maydanoz karışımı ile fırın makarnanın üzerini kaplıyoruz.
34.En üstüne kırmızı toz biber serpiyoruz.
35.Patlıcanlı fırın makarnayı tekrar fırına sürüyoruz.
36.Patlıcanlı fırın makarna pişti, fırından çıkartıyoruz.
37.Patlıcanlı fırın makarnayı dilimliyoruz.
38.Patlıcanlı fırın makarna servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Patlıcanlı Fırın Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
3.5 Based on 4 Review(s)