Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Pazı Kavurması | Video
Malzemeler
·1 Bağ Pazı
·1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
·1 Adet Soğan
·2 Diş Sarımsak
·2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
·3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·3 Yemek Kaşığı Makarna Haşlama Suyu
·1 Çay Kaşığı Karabiber
·1 Çay Kaşığı Tuz
·1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
·1 Adet Soğan
·2 Diş Sarımsak
·2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
·3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·3 Yemek Kaşığı Makarna Haşlama Suyu
·1 Çay Kaşığı Karabiber
·1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri için:
·Süzme Yoğurt
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI TAM BUĞDAY SPAGHETTİ
Tarif
1. Tarifimize 1 adet soğanı küçük küçük doğrayarak başlıyoruz.
2. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavamıza alıyoruz.
3. Tavamızın altını yakıyoruz ve doğradığımız soğanları tavamıza ekliyoruz. Kavuruyoruz.
4. 2 diş sarımsağın kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
5. Doğradığımız sarımsakları soğanlarımızın üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
6. Yarım paket tam buğday spaghettiyi kaynayan suyumuzu alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
7. 2 yemek kaşığı domates salçasını tavamıza ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
8. 1 bağ pazıyı iri iri doğruyoruz.
9. Doğradığımız pazıları da tavamıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10. Makarna haşlama suyundan 3 yemek kaşığı olacak şekilde pazılarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
11. 1 su bardağı haşlanmış nohutu pazılarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
12. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
13. Süzdüğümüz makarnaları pazı karışımımıza ekliyoruz ve lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14. Pazı Kavurmamız servis etmek için hazır.
15. Pazı Kavurmamızı süzme yoğurt ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavamıza alıyoruz.
3. Tavamızın altını yakıyoruz ve doğradığımız soğanları tavamıza ekliyoruz. Kavuruyoruz.
4. 2 diş sarımsağın kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
5. Doğradığımız sarımsakları soğanlarımızın üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
6. Yarım paket tam buğday spaghettiyi kaynayan suyumuzu alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
7. 2 yemek kaşığı domates salçasını tavamıza ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
8. 1 bağ pazıyı iri iri doğruyoruz.
9. Doğradığımız pazıları da tavamıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
10. Makarna haşlama suyundan 3 yemek kaşığı olacak şekilde pazılarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
11. 1 su bardağı haşlanmış nohutu pazılarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
12. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
13. Süzdüğümüz makarnaları pazı karışımımıza ekliyoruz ve lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14. Pazı Kavurmamız servis etmek için hazır.
15. Pazı Kavurmamızı süzme yoğurt ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Pazı Kavurması
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on