Pesto Soslu Spagetti | Video
Malzemeler
Pesto Sos İçin:
25 gram dolmalık fıstık
1 diş sarımsak
25 gram Parmesan peyniri
100 gram taze fesleğen
100 ml zeytinyağı
Makarna İçin: 150 gram taze fasülye
150 gram patates
150 gram istiridye mantarı
1 adet mikro filiz
Veronelli Spagetti
Tarif
Yemeğimizi hazırlamaya patateslerimizi ve fasülyeleri haşlayarak başlıyoruz. Kaynar suda haşladığımız fasülyelerimizi soğuk suya alarak pişmelerini durdurduk ve canlı, yeşil renklerini korumuş olduk. Patateslerimizi ise soğuk suda haşlamaya başlıyoruz ve su kaynadıktan bir-iki dakika sonra kenara alıyoruz. Pesto sosumuzu hazırlamak için dolmalık fıstığımızı kavuruyoruz. Kavrulan fıstıkları sarımsak, taze fesleğen, parmesan peyniri ve zeytinyağıyla birlikte bir blender’da çekiyoruz. Ardından sosu, haşlanan makarna ve sebzelerimizle buluşturduktan sonra tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Yemeğimiz sunuma hazır!