1. Tarifimize 2 adet patlıcanı halka halka doğrayarak başlıyoruz.
2. 1/2 paket vitaminli burgu makarnayı tenceremize alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3. Tavamızın altını yakıyoruz. Tavamızın içerisine 300 mililitre sıvı yağ ekliyoruz.
4. 2 adet yumurtayı bir kaseye kırıyoruz ve çırpıyoruz.
5. Çırptığınız yumurtalara 2 çay kaşığı tuz ekliyoruz. Ve çırpmaya devam ediyoruz.
6. Doğradığımız patlıcanları tabağa alıyoruz.
7. Harcımızı yapmak için 70 gram kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz.
8. Üzerine 50 gram ezine peyniri rendeliyoruz.
9. Ardından 1/4 bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
10. Kıydığımız maydanozları harcımıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
11. Yağımız ısındı.
12. Doğradığımız patlıcanları ilk olarak hazırladığımız yumurtalı karışıma batırıyoruz.
13. Ardından 1 su bardağı galeta ununa bulayıp tavamıza alıyoruz ve kızartıyoruz.
14. Tüm patlıcanlar için bu işlemi uyguluyoruz.
15. Patlıcanlarımızın bir yüzü kızardı. Çeviriyoruz ve kızartmaya devam ediyoruz.
16. Patlıcanlarımız kızardı. Peçete üzerinde bir tabağa çıkartıyoruz.
17. Makarnalarımız haşlandı süzüyoruz.
18. Süzdüğümüz makarnaları hazırladığımız harcımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
19. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
20. Kızarttığımız patlıcanları bir borcama alıyoruz.
21. Patlıcanlarımızın üzerine kapanacak şekilde harcımızı ilave ediyoruz.
22. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 15 dakika pişiriyoruz.
23. Peynirli Patlıcan Kızartmamız pişti. Fırından çıkartıyoruz.
24. Peynirli Patlıcan Kızartmamızı dilimleyerek servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.