1. Tarifimize yarım su bardağı vitaminli tel şehriyeyi tencereye alarak başlıyoruz.
2. Yarım yemek kaşığı tereyağını tencereye ekliyoruz.
3. Karıştırarak kavuruyoruz.
4. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
5. Tel şehriyeler kavruldu, 1 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
6. 1 adet soğanı ikiye bölüp ince dilimler halinde doğruyoruz.
7. 3 dal pırasayı halka halka doğruyoruz.
8. Soğan ve pırasaları tabağa alıyoruz.
9. Tavamızın altını yakıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıyoruz.
10. Yağımız ısındı, pırasa ve soğanları tavaya ekliyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz.
11. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
12. Şehriyelerimiz pişti, soğuması için bir kaseye çıkartıyoruz.
13. Soğan ve pırasalar pişti, kaseye ekliyoruz.
14. Karıştırıyoruz ve 10 dakika soğutuyoruz.
15. 3 adet yumurtayı kaseye kırıyoruz.
16. Yumurtaları çırpıyoruz.
17. Pırasa ve tel şehriye harcı ile 1 yemek kaşığı mısır ununu kaseye ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
18. Tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
19. Yağımız eridi, karışımımızı tavaya alıyoruz ve yayıyoruz.
20. 1 tutam tuz 1 tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
21. 1 yüzü kızardı, çeviriyoruz.
22. Pırasa Tavası pişti, tabağa çıkartıyoruz ve dilimliyoruz.
23. Pırasa Tavasını kiraz domates, salatalık ve peynir ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.