Portakallı İrmik Keki
Malzemeler
Keki için:
• 1 Adet Portakal Rendesi
• 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
• 350 Gram Un
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 3 Adet Yumurta
• 100 Mililitre Sıvı Yağ
• 1 Su Bardağı Toz Şeker
Üzeri için:
• 2 Adet Portakalın Kabukları
• 150 Mililitre Süt
• 1 Paket Krem Şanti
• 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 ÇAY BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI İRMİK
Tarif
1. Tarifimize 3 adet yumurtayı bir kaseye kırarak başlıyoruz. 1 su bardağı toz şeker, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 adet portakal rendesi ilave ederek karıştırıyoruz.
2. 100 mililitre sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
3. 1 çay bardağı irmik ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
4. 350 gram unu eleyerek ekliyoruz ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.
5. 1 paket kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
6. Kekimizi yağlı kâğıt serili fırın tepsimize alıyoruz ve 180 derecede 30-35 dakikaya kadar pişiriyoruz.
7. Krem şantimizi hazırlamak için 150 ml süt ve 1 paket krem şantiyi bir mikser yardımı ile çırpıyoruz.
8. Krem şantimizi dolaba koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
9. 2 adet portakalın kabuklarını soyuyoruz.
10. Portakalı segmentlerine ayırıyoruz.
11. Tavamızın altını yakıyoruz.
12. 1 yemek kaşığı toz şeker ekliyoruz ve karamelize ediyoruz.
13. Doğradığımız portakalları tavamıza alıyoruz ve şeker ile birleştiriyoruz.
14. Portakallı irmik kekimiz pişti.Fırından çıkartıyoruz.
15. Hazırladığımız krem şanti ve pişirdiğimiz portakal ile servis ediyoruz.
16. Şimdiden afiyet olsun.