Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Portakallı Krep | Video
Malzemeler
Malzemeler
Portakal Sos İçin;
•1 Adet Portakal
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•1 Yemek Kaşığı Krema
Süslemek İçin;
•1 Adet Portakal
•Krep Hamuru İçin;
•2 Adet Yumurta
•375 Mililitre Süt
•150 Gram Buğday Unu
•2 Yemek Kaşığı Şeker
•1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI BUĞDAY KEPEĞİ
Tarif
1.Tarifimize 2 adet yumurtayı bir kaseye kırarak başlıyoruz.
2.2 yemek kaşığı şekeri ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
3.370 mililitre sütü kaseye ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
4.150 gram unu elekten geçirerek kaseye ekliyoruz.
5.Güzelce çırpıyoruz.
6.2 yemek kaşığı buğday kepeği ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
7.Tavamızın altını yakıyoruz.
8.Tavamızı bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
9.Krep hamurumuzdan bir kepçe tavaya alıyoruz ve önlü arkalı pişiriyoruz.
10.Pişen krepi tabağa alıyoruz.
11.Krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
12.1 adet portakalın kabuğunu rendeliyoruz.
13.Portakalın hiç beyaz yeri kalmayacak şekilde kabuklarını soyuyoruz ve portakalı segmentlerine ayırıyoruz.
14.Portakalın kalan kısmının suyunu tavaya sıkıyoruz.
15.1adet portakalın suyunu sıkıyoruz ve tavaya ilave ediyoruz.
16.Tavanın altını yakıyoruz.
17.Portakal kabuklarını tavaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
18.Portakal suyu buharlaştı, 1 yemek kaşığı krema ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
19.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
20.Krepleri katlayarak sosun içerisine alıyoruz ve önlü arkalı bir şekilde güzelce sosa buluyoruz. 21.Portakallı kreplerimizi servis tabağına alıyoruz.
22.Portakal sosundan üzerine gezdiriyoruz.
23.Portakallı Kreplerimizi segmentlerine ayırdığımız portakal ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.2 yemek kaşığı şekeri ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
3.370 mililitre sütü kaseye ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
4.150 gram unu elekten geçirerek kaseye ekliyoruz.
5.Güzelce çırpıyoruz.
6.2 yemek kaşığı buğday kepeği ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
7.Tavamızın altını yakıyoruz.
8.Tavamızı bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
9.Krep hamurumuzdan bir kepçe tavaya alıyoruz ve önlü arkalı pişiriyoruz.
10.Pişen krepi tabağa alıyoruz.
11.Krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
12.1 adet portakalın kabuğunu rendeliyoruz.
13.Portakalın hiç beyaz yeri kalmayacak şekilde kabuklarını soyuyoruz ve portakalı segmentlerine ayırıyoruz.
14.Portakalın kalan kısmının suyunu tavaya sıkıyoruz.
15.1adet portakalın suyunu sıkıyoruz ve tavaya ilave ediyoruz.
16.Tavanın altını yakıyoruz.
17.Portakal kabuklarını tavaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
18.Portakal suyu buharlaştı, 1 yemek kaşığı krema ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
19.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
20.Krepleri katlayarak sosun içerisine alıyoruz ve önlü arkalı bir şekilde güzelce sosa buluyoruz. 21.Portakallı kreplerimizi servis tabağına alıyoruz.
22.Portakal sosundan üzerine gezdiriyoruz.
23.Portakallı Kreplerimizi segmentlerine ayırdığımız portakal ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Portakallı Krep Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on