Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Reştiyye | Video
Malzemeler
• ½ Su Bardağı Ceviz
• 1 Tutam Tulum Peyniri
• ¼ Bağ Maydanozu
• 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 2 Çay Kaşığı Tatlı Toz Biber
• 3 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Tutam Tulum Peyniri
• ¼ Bağ Maydanozu
• 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 2 Çay Kaşığı Tatlı Toz Biber
• 3 Çay Kaşığı Tuz
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI DİRSEK MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize yarım paket dirsek makarnayı haşlayarak başlıyoruz.
2. Makarna haşlama suyumuza 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
3. Yarım su bardağı cevizi küçük küçük doğruyoruz.
4. Çeyrek bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
5. Haşlanan makarnamızı süzüyoruz.
6. Tavamızın altını yakıyoruz. 3 yemek kaşığı tereyağını tavamıza alıyoruz ve üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz ve eritiyoruz.
7. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kasığı tatlı toz biber ile lezzetlendiriyoruz.
8. Süzdüğümüz makarnaları tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
9. Reştiyyemiz pişti. Ceviz, maydanoz ve tulum peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Makarna haşlama suyumuza 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz.
3. Yarım su bardağı cevizi küçük küçük doğruyoruz.
4. Çeyrek bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
5. Haşlanan makarnamızı süzüyoruz.
6. Tavamızın altını yakıyoruz. 3 yemek kaşığı tereyağını tavamıza alıyoruz ve üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz ve eritiyoruz.
7. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kasığı tatlı toz biber ile lezzetlendiriyoruz.
8. Süzdüğümüz makarnaları tavamıza alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
9. Reştiyyemiz pişti. Ceviz, maydanoz ve tulum peyniri ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Reştiyye
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on