Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Sebzeler sıvıyağ ile kavrulmaya başlanır.
2. Hepsi güzelce kavrulunca arpa şehriye eklenir ve kavurmaya devam edilir.
3. Arpa şehriyeler iyice kavrulunca su verilir, tuz ve karabiberi ayarlanır, üstüne tereyağı koyulur ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
4. Suyunu çekince kapatılır, demlenince servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Hepsi güzelce kavrulunca arpa şehriye eklenir ve kavurmaya devam edilir.
3. Arpa şehriyeler iyice kavrulunca su verilir, tuz ve karabiberi ayarlanır, üstüne tereyağı koyulur ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
4. Suyunu çekince kapatılır, demlenince servis edilir.
MALZEMELER
- 1 bardak Nuh’un Ankara arpa şehriye
1 kase bezelye (haşlanmış)
1 kase mısır
1 adet havuç (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
1 adet kırmızı biber (temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
Tuz
Karabiber
2 bardak su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre