Semizotlu Tam Buğday Penne | Video
Malzemeler
•1 Adet Soğan
•2 Diş Sarımsak
•1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
•4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
•1 Yemek Kaşığı Tereyağı
•2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•1 Çay Kaşığı Pul Biber
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI TAM BUĞDAY PENNE MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize 1 adet soğanı ince ince doğrayarak başlıyoruz.
2.2 diş sarımsağı kıyıyoruz.
3.Sarımsak ve soğanları bir kaseye alıyoruz.
4.Tavamızın altını yakıyoruz.
5.2 Yemek kaşığı zeytinyağını tavaya ekliyoruz.
6.Yağımız ısındı.
7.Soğan ve sarımsakları tavaya ilave ediyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
8.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
9.Kavurmaya devam ediyoruz.
10.2 bağ semizotunun saplarını ince ince doğruyoruz.
11.Doğradığımız semizotu saplarını tavaya alıyoruz ve karıştırıyoruz.
12.1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
13.Semizotlarının yaprak kısımlarını büyük parçalar halinde doğruyoruz ve tavaya alıyoruz.
14.Yarım paket tam buğday penneyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
15.Semizotlarını ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
16.Tam buğday penneler haşlandı, süzüyoruz.
17.Penneyi tavaya alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
18.Makarna haşlama suyundan ekleyip karıştırıyoruz.
19.Semizotlu Tam Buğday Penne servis etmek için hazır.
20. Semizotlu Tam Buğday Penneyi süzme yoğurt ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.