Soğanlı, Nohut Soslu Makarna | Video
Malzemeler
3 adet soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Veronelli Kelebek Makarna
NOHUT SOSU İÇİN: 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 çorba kaşığı tahin, tarçın, kimyon, yarım limon suyu su
Tarif
Soğanlarımızı doğruyoruz ve zeytinyağında biraz tuzla soteliyoruz. Bu işlemi on dakika kadar sürdürerek soğanlarımızın iyice karamelize olmasını sağlıyoruz. Başka bir tavada dolmalık fıstıklarımızı yağsız bir şekilde soteliyoruz. Pişmelerini durdurmak için başka bir kaba alıyoruz. Ardından kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları karamelize soğanımıza ekliyoruz. Kabuklarından ayırdığımız nohutları blender’a alıp iki kaşık tahin ve yarım limon suyuyla, üzerine tuz, karabiber, kimyon ve tarçın da ekleyerek püre haline getiriyoruz. Kıvamını ayarlamak için biraz su kullanabiliriz. Daha sonra humusumuzu ısıtırken makarnanın haşlama suyundan da yararlanarak doğru kıvama getiriyoruz. Yemeğimiz hazır.