Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Sulu Hedik| Video
Malzemeler
• 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
• 1 Su Bardağı Haşlanmış Yarma
• 1 Adet Soğan
• 5 Adet Sivri Biber
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Ilık Su
• 1 Tutam Dağ Kekiği
• 1 Tatlı Kaşığı Kuru Reyhan
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 2 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Su Bardağı Haşlanmış Yarma
• 1 Adet Soğan
• 5 Adet Sivri Biber
• 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Litre Ilık Su
• 1 Tutam Dağ Kekiği
• 1 Tatlı Kaşığı Kuru Reyhan
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 2 Çay Kaşığı Tuz
½ PAKET NUH’UN ANKARA VİTAMİNLİ MANTI MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 1 adet soğanı ince ince doğrayarak başlıyoruz
2. Tenceremizin altını yakıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını tenceremize alıyoruz ve üzerine doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Güzelce kavuruyoruz.
3. 5 adet sivri biberi ince ince doğruyoruz.
4. Doğradığımız biberleri tenceremize alıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
5. 1 yemek kaşığı domates salçasını tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz
6. 1 tatlı kaşığı kuru reyhanı da tenceremize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
7. Üzerine 1 litre ılık su ilave ediyoruz.
8. 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave ediyoruz.
9. Ardından 1 su bardağı haşlanmış yarma ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Yarım paket vitaminli mantı makarnayı da tenceremize alıp pişmeye bırakıyoruz.
11. Sunumda kullanacağımız 1 tutam dağ kekiğini ince ince kıyıyoruz.
12. Sulu Hediğimizi dağ kekiği ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Tenceremizin altını yakıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını tenceremize alıyoruz ve üzerine doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Güzelce kavuruyoruz.
3. 5 adet sivri biberi ince ince doğruyoruz.
4. Doğradığımız biberleri tenceremize alıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
5. 1 yemek kaşığı domates salçasını tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz
6. 1 tatlı kaşığı kuru reyhanı da tenceremize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
7. Üzerine 1 litre ılık su ilave ediyoruz.
8. 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave ediyoruz.
9. Ardından 1 su bardağı haşlanmış yarma ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
10. Yarım paket vitaminli mantı makarnayı da tenceremize alıp pişmeye bırakıyoruz.
11. Sunumda kullanacağımız 1 tutam dağ kekiğini ince ince kıyıyoruz.
12. Sulu Hediğimizi dağ kekiği ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Sulu Hedik
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on