Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Tam Buğday Penneli Ilık Brüksel Lahanası
Malzemeler
Malzemeler:
• 300 Gram Brüksel Lahanasını
• 1 Adet Soğan
• Yarım Adet Limon
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 1 Çay Kaşığı Kimyon
• 2 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
Üzeri için:
• Tahin
• Nar
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI TAM BUĞDAY PENNE
Tarif
Tarif:
1. Tarifimize 1 adet soğanı piyaz şeklinde doğrayarak başlıyoruz.
2. Tavamızın altını yakıyoruz ve doğradığımız soğanları tavamıza alıyoruz.
3. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip kavuruyoruz.
4. Yarım paket tam buğday penneyi tenceremize alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
5. Diğer tencerimizin altını yakıyoruz 300 gram Brüksel lahanasını ayıklıyoruz ve ikiye bölüyoruz.
6. Doğradığımız lahanaları kaynar suya atıyoruz ortalama 10 dakika pişiriyoruz.
7. Brüksel lahanamız haşlandı. Süzüyoruz.
8. Süzdüğümüz lahanayı kramelize soğanlarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Makarnamız haşlandı süzüyoruz.
10. Süzdüğümüz makarnaları Brüksel lahanaları ve soğanlı karışımımızın üzerine ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
11. Lezzetlendirmek için 2 çay kaşığı, tuz 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
12. Üzerine yarım adet limon sıkıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
13. Tam Buğday Penneli Ilık Brüksel Lahanamız servis etmek için hazır. Tahin ve nar ile servis ediyoruz şimdiden afiyet olsun.
1. Tarifimize 1 adet soğanı piyaz şeklinde doğrayarak başlıyoruz.
2. Tavamızın altını yakıyoruz ve doğradığımız soğanları tavamıza alıyoruz.
3. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip kavuruyoruz.
4. Yarım paket tam buğday penneyi tenceremize alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
5. Diğer tencerimizin altını yakıyoruz 300 gram Brüksel lahanasını ayıklıyoruz ve ikiye bölüyoruz.
6. Doğradığımız lahanaları kaynar suya atıyoruz ortalama 10 dakika pişiriyoruz.
7. Brüksel lahanamız haşlandı. Süzüyoruz.
8. Süzdüğümüz lahanayı kramelize soğanlarımızın üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9. Makarnamız haşlandı süzüyoruz.
10. Süzdüğümüz makarnaları Brüksel lahanaları ve soğanlı karışımımızın üzerine ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
11. Lezzetlendirmek için 2 çay kaşığı, tuz 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
12. Üzerine yarım adet limon sıkıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
13. Tam Buğday Penneli Ilık Brüksel Lahanamız servis etmek için hazır. Tahin ve nar ile servis ediyoruz şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Tam Buğday Penneli Ilık Brüksel Lahanası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on