Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Tavuklu Bezelyeli Makarna | Video

Malzemeler
·6 Adet Tavuk Baget
·2 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
·1 Adet Havuç
·1 Adet Patates
·2 Diş Sarımsak
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
·1 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
·2 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
·1 Adet Havuç
·1 Adet Patates
·2 Diş Sarımsak
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·2 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
·1 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI DİRSEK MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize 7 adet butun üzerini bıçakla hafifçe delerek başlıyoruz.
2.1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdiriyoruz.
3.1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
4.Tavamızın altını yakıyoruz.
5.2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
6.Yağımız ısındı.
7.Tavukları tavaya alıyoruz.
8.Tavukların bir yüzü kızardı çeviriyoruz.
9.Kaynayan suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
10.Yarım paket dirsek makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
11.1 adet patatesin kabuklarını soyuyoruz.
12.Patatesi kaseye alıyoruz.
13.1 Adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
14.Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz.
15.2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
16.Tencerenin altını yakıyoruz ve karıştırarak soğanları kavuruyoruz.
17.1 adet havucu küçük küpler halinde doğruyoruz.
18.Doğradığımız havuçları tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Patatesin yarısını küçük küpler halinde doğruyoruz.
20.Doğradığımız patatesleri tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
21.2 su bardağı haşlanmış bezelyeyi tencereye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.1 tatlı kaşığı salça, 2 çay kaşığı toz kırmızı biber ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
23.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
24.2 diş sarımsağı tencereye ekleyip karıştırıyoruz.
25.Makarnalarımız yaklaşık 5 dakika haşlandılar, süzüyoruz.
26.Makarnaları tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
27.Tavukları makarnaların üzerine diziyoruz.
28.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
29.Tavukların üzeri geçecek kadar tencereye su alıyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
30.Tavuklu Bezelyeli Makarnamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdiriyoruz.
3.1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
4.Tavamızın altını yakıyoruz.
5.2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
6.Yağımız ısındı.
7.Tavukları tavaya alıyoruz.
8.Tavukların bir yüzü kızardı çeviriyoruz.
9.Kaynayan suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
10.Yarım paket dirsek makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
11.1 adet patatesin kabuklarını soyuyoruz.
12.Patatesi kaseye alıyoruz.
13.1 Adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
14.Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz.
15.2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
16.Tencerenin altını yakıyoruz ve karıştırarak soğanları kavuruyoruz.
17.1 adet havucu küçük küpler halinde doğruyoruz.
18.Doğradığımız havuçları tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Patatesin yarısını küçük küpler halinde doğruyoruz.
20.Doğradığımız patatesleri tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
21.2 su bardağı haşlanmış bezelyeyi tencereye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.1 tatlı kaşığı salça, 2 çay kaşığı toz kırmızı biber ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
23.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
24.2 diş sarımsağı tencereye ekleyip karıştırıyoruz.
25.Makarnalarımız yaklaşık 5 dakika haşlandılar, süzüyoruz.
26.Makarnaları tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
27.Tavukları makarnaların üzerine diziyoruz.
28.1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
29.Tavukların üzeri geçecek kadar tencereye su alıyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
30.Tavuklu Bezelyeli Makarnamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Tavuklu Bezelyeli Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




