Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Tavuklu Mantı Makarna | Video
Malzemeler
•3 Adet Kemiksiz Tavuk Pirzola
•1 Kase Mantar
•1 Adet Kırmızı Biber
•2 Diş Sarımsak
•1 Tutam Maydanoz
•1 Paket Krema
•½ Çay Bardağı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Tuz
•3 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Kase Mantar
•1 Adet Kırmızı Biber
•2 Diş Sarımsak
•1 Tutam Maydanoz
•1 Paket Krema
•½ Çay Bardağı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Tuz
•3 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI MANTI MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize 3 adet kemiksiz tavuksuz pirzolayı kuşbaşı doğrayarak başlıyoruz.
2.Makarna tenceremizin altını yakıyoruz.
3.1 kase mantarı dilimliyoruz.
4.2 diş sarımsağı halka halka doğruyoruz.
5.1 adet kırmızı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
6.Biberleri şeritler halinde doğruyoruz.
7.Maydanozu ince ince kıyıyoruz.
8.Vok tavamızın altını yakıyoruz.
9.Yarım çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz.
10.Yağımız ısındı.
11.Tavuk kuşbaşılarımızı tavaya alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
12.Tavuklarımız yaklaşık 5 dakika pişti.
13.Kırmızı biberleri ve sarımsakları tavaya ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
14.Mantarları da tavaya ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
15.Maydanozları da tavaya ilave ediyoruz.
16.3 çay kaşığı tuzu makarna haşlama tenceremize ekliyoruz.
17.Yarım paket mantı makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
18.1 paket kremayı tavamıza ekliyoruz.
19.2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
20.Mantı makarnamız yaklaşık 10 – 12 dakika da suyunu çekti.
21.Tavuklu sosumuzun içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.Tavuklu Mantı Makarnamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun
2.Makarna tenceremizin altını yakıyoruz.
3.1 kase mantarı dilimliyoruz.
4.2 diş sarımsağı halka halka doğruyoruz.
5.1 adet kırmızı biberin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
6.Biberleri şeritler halinde doğruyoruz.
7.Maydanozu ince ince kıyıyoruz.
8.Vok tavamızın altını yakıyoruz.
9.Yarım çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz.
10.Yağımız ısındı.
11.Tavuk kuşbaşılarımızı tavaya alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
12.Tavuklarımız yaklaşık 5 dakika pişti.
13.Kırmızı biberleri ve sarımsakları tavaya ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
14.Mantarları da tavaya ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
15.Maydanozları da tavaya ilave ediyoruz.
16.3 çay kaşığı tuzu makarna haşlama tenceremize ekliyoruz.
17.Yarım paket mantı makarnayı kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
18.1 paket kremayı tavamıza ekliyoruz.
19.2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
20.Mantı makarnamız yaklaşık 10 – 12 dakika da suyunu çekti.
21.Tavuklu sosumuzun içerisine alıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
22.Tavuklu Mantı Makarnamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Tavuklu Mantı Makarna Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on