Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Taze Soğan ve Enginarlı Erişte

Malzemeler
5 Dal Taze Soğan
1 Adet Enginar
1 Kase Bezelye
Yarım Bağ Dereotu
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Sıcak Su
½ Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Enginar
1 Kase Bezelye
Yarım Bağ Dereotu
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Sıcak Su
½ Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI ERİŞTE
Tarif
1. Tarifimize ocağımızın altını yakarak başlıyoruz.
2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
3. 1 su bardağı erişteyi tenceremize alıyoruz ve kavuruyoruz.
4. 1 adet enginarı minik şeritler halinde doğruyoruz.
5. 5 dal taze soğanı ince ince kıyıyoruz.
6. Eriştelerimiz biraz kavruldu.
7. Doğradığımız yeşil soğanı, enginarı ve 1 kase bezelyeyi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
8. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
9. 2 su bardağı sıcak suyumuzu da tenceremize ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
10. Yarım bağ dereotunu incecik kıyıyoruz.
11. Doğradığımız dereotlarını enginarlarımızın üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
12. Taze Soğan ve Enginarlı Eriştemiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize alıyoruz.
3. 1 su bardağı erişteyi tenceremize alıyoruz ve kavuruyoruz.
4. 1 adet enginarı minik şeritler halinde doğruyoruz.
5. 5 dal taze soğanı ince ince kıyıyoruz.
6. Eriştelerimiz biraz kavruldu.
7. Doğradığımız yeşil soğanı, enginarı ve 1 kase bezelyeyi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
8. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
9. 2 su bardağı sıcak suyumuzu da tenceremize ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
10. Yarım bağ dereotunu incecik kıyıyoruz.
11. Doğradığımız dereotlarını enginarlarımızın üzerine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
12. Taze Soğan ve Enginarlı Eriştemiz servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Taze Soğan ve Enginarlı Erişte
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




