Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Taze Baklalı Makarna

Malzemeler
½ Kilo Taze Bakla
½ Adet Limon
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Su
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1.5 Tatlı Kaşığı Un
½ Çay Kaşığı Tuz
½ Adet Limon
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Su
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1.5 Tatlı Kaşığı Un
½ Çay Kaşığı Tuz
Servis için:
Yarım Bağ Dereotu
Yoğurt
1 YEMEK KAŞIĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ BONCUK MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize önceden ayıkladığını yarım kilo baklayı doğrayarak başlıyoruz. Doğradığımız baklaları bir kaseye alıyoruz.
2. Baklaların kararmaması için yarım adet limon suyu ve 1 tatlı kaşığı un koyarak beklemeye bırakıyoruz.
3. 1 adet soğanı yarım piyaz şeklinde doğruyoruz.
4. Tenceremizin altını yakıyoruz. Tenceremiz ısınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz.
5. Soğanlarımızı kavuruyoruz.
6. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
7. Baklaları da soğanların üzerine alıyoruz.
8. 1 yemek kaşığı vitaminli boncuk makarnayı tencereye alıyoruz.
9. Üzerine 1 çay kaşığı un ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
10. Son olarak 1 su bardağı suyu ekleyip baklalarımızı pişmeye bırakıyoruz.
11. Servis ederken kullanacağımız yarım bağ dereotunu incecik doğruyoruz.
12. Taze Baklalı Makarnamız pişti.
13. Doğradığımız maydanoz ve yoğurtla servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Baklaların kararmaması için yarım adet limon suyu ve 1 tatlı kaşığı un koyarak beklemeye bırakıyoruz.
3. 1 adet soğanı yarım piyaz şeklinde doğruyoruz.
4. Tenceremizin altını yakıyoruz. Tenceremiz ısınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz ve üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz.
5. Soğanlarımızı kavuruyoruz.
6. Lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
7. Baklaları da soğanların üzerine alıyoruz.
8. 1 yemek kaşığı vitaminli boncuk makarnayı tencereye alıyoruz.
9. Üzerine 1 çay kaşığı un ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
10. Son olarak 1 su bardağı suyu ekleyip baklalarımızı pişmeye bırakıyoruz.
11. Servis ederken kullanacağımız yarım bağ dereotunu incecik doğruyoruz.
12. Taze Baklalı Makarnamız pişti.
13. Doğradığımız maydanoz ve yoğurtla servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet

Tarif Adı
Taze Soğan ve Enginarlı Erişte
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan




