Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Tel Şehriyeli Düğün Çorbası
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Kuzu gerdan, soğan, havuç, tane karabiber ile haşlanır.
2. Haşlama suyu süzülür, gerdanın etleri ayıklanır ve didilir.
3. Başka bir kapta: yoğurt, un, yumurta ve limon suyu karıştırılarak bir terbiye oluşturulur.
4. Bu terbiye ile et suyu bağlanır, karıştırılır. Ayıklanan etler ve tel şehriye ilave edilir.
5. Başka bir yerde tereyağı pul biber ile eritilir. Çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Haşlama suyu süzülür, gerdanın etleri ayıklanır ve didilir.
3. Başka bir kapta: yoğurt, un, yumurta ve limon suyu karıştırılarak bir terbiye oluşturulur.
4. Bu terbiye ile et suyu bağlanır, karıştırılır. Ayıklanan etler ve tel şehriye ilave edilir.
5. Başka bir yerde tereyağı pul biber ile eritilir. Çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
MALZEMELER
- 1 kuzu gerdan (kaynar suda temizlenmiş, yıkanmış)
2 adet soğan (soyulmuş, ikiye bölünmüş)
2 adet havuç (soyulmuş, 2ye 3e bölünmüş)
2 çorba kaşığı Nuh’un Ankara tel şehriye
1 kase yoğurt
1 kaşık un
1 adet limon suyu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Tel Şehriyeli Düğün Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre