Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Tel Şehriyeli Tavuk Dolması | Video
Malzemeler
•1 Adet Bütün Tavuk
•1 Adet Ayva
•1 Adet Havuç
•½ Adet Limon
•1 Adet Portakal
•4 Diş Sarımsak
•1 Adet Soğan
•2 Dal Biberiye
•1 Fincan Zeytinyağı
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•2 Litre Su
•½ Çay Kaşığı Tarçın
•1 Tatlı Kaşığı Kekik
•1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Adet Ayva
•1 Adet Havuç
•½ Adet Limon
•1 Adet Portakal
•4 Diş Sarımsak
•1 Adet Soğan
•2 Dal Biberiye
•1 Fincan Zeytinyağı
•2 Yemek Kaşığı Tereyağı
•2 Litre Su
•½ Çay Kaşığı Tarçın
•1 Tatlı Kaşığı Kekik
•1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI TEL ŞEHRİYE
Tarif
1.Tarifimize tencerenin altını yakarak başlıyoruz.
2.2 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz.
3.1 adet tavuğun içindeki ciğerleri temizliyoruz.
4.Tavuğun içine ve üstüne birer çay kaşığı tuz gezdiriyoruz.
5.Tavuğu tencereye alıyoruz.
6.Tavuğu çeviriyoruz ve iki tarafını da hafifçe kızartıyoruz.
7.Tavuğun üzerine 2 litre su ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
8.1 adet ayvanın kabuklarını soyuyoruz.
9.Ayvanın çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz ve ayvayı büyük küpler halinde doğruyoruz.
10.Ayvaları su dolu bir kabın içersin alıyoruz bir yarım limonu üzerine sıkıyoruz.
11.Bu işlem ayvaların kararmasını engelleyecek.
12.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
13.Tavamızın altını yakıyoruz ve 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
14.Yağımız ısındı.
15.Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz.
16.1 adet havucun uç ve sap kısmını ayırıyoruz ve soyuyoruz.
17.Havuçları küçük küpler halinde doğruyoruz.
18.Havuçları tencereye ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
19.Ayvaları tencereye ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
20.1,5 su bardağı tel şehriyeyi tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
21.Yarım çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
22.75 milim zeytinyağını ölçü kabına alıyoruz.
23.1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ilave ediyoruz.
24.El mikseriyle güzelce çekiyoruz.
25.Tavuğumuz haşlandı, fırın tepsisine çıkartıyoruz.
26.Tavuğun içini iç pilav ile dolduruyoruz.
27.1 adet portakalı dilimliyoruz ve uç kısmından tavuk kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.
28.Bu işlem iç pilavın dışarı taşmasını engelleyecek.
29.Sosumuzu bir fırça yardımıyla tavuğun her yerine sürüyoruz.
30.Tavuğu 180 derecelik fırına sürüyoruz ve 30 dakika pişiriyoruz.
31.2 dal biberiyeyi ince ince kıyıyoruz.
32.2 yemek kaşığı tereyağının üzerine ekliyoruz.
33.Portakalın kabuğunu tereyağının üzerine rendeliyoruz.
34.Yarım limonu üzerine sıkıyoruz.
35.Karıştırıyoruz.
36.Tavuğumuz pisti üzerine tereyağlı aromayı sürüyoruz.
37.Tavuğu servis tabağına alıyoruz ve portakalı çıkarıyoruz.
38.Portakalın aromasını tavuğun üzerine sürüyoruz.
39.İç pilavı tavuğun içerisinden çıkartıyoruz.
40.Tavuğu kesiyoruz.
41.Tel Şehriyeli Tavuk Dolması servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
2.2 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz.
3.1 adet tavuğun içindeki ciğerleri temizliyoruz.
4.Tavuğun içine ve üstüne birer çay kaşığı tuz gezdiriyoruz.
5.Tavuğu tencereye alıyoruz.
6.Tavuğu çeviriyoruz ve iki tarafını da hafifçe kızartıyoruz.
7.Tavuğun üzerine 2 litre su ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
8.1 adet ayvanın kabuklarını soyuyoruz.
9.Ayvanın çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz ve ayvayı büyük küpler halinde doğruyoruz.
10.Ayvaları su dolu bir kabın içersin alıyoruz bir yarım limonu üzerine sıkıyoruz.
11.Bu işlem ayvaların kararmasını engelleyecek.
12.1 adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
13.Tavamızın altını yakıyoruz ve 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
14.Yağımız ısındı.
15.Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz.
16.1 adet havucun uç ve sap kısmını ayırıyoruz ve soyuyoruz.
17.Havuçları küçük küpler halinde doğruyoruz.
18.Havuçları tencereye ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
19.Ayvaları tencereye ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.
20.1,5 su bardağı tel şehriyeyi tencereye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
21.Yarım çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
22.75 milim zeytinyağını ölçü kabına alıyoruz.
23.1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ilave ediyoruz.
24.El mikseriyle güzelce çekiyoruz.
25.Tavuğumuz haşlandı, fırın tepsisine çıkartıyoruz.
26.Tavuğun içini iç pilav ile dolduruyoruz.
27.1 adet portakalı dilimliyoruz ve uç kısmından tavuk kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.
28.Bu işlem iç pilavın dışarı taşmasını engelleyecek.
29.Sosumuzu bir fırça yardımıyla tavuğun her yerine sürüyoruz.
30.Tavuğu 180 derecelik fırına sürüyoruz ve 30 dakika pişiriyoruz.
31.2 dal biberiyeyi ince ince kıyıyoruz.
32.2 yemek kaşığı tereyağının üzerine ekliyoruz.
33.Portakalın kabuğunu tereyağının üzerine rendeliyoruz.
34.Yarım limonu üzerine sıkıyoruz.
35.Karıştırıyoruz.
36.Tavuğumuz pisti üzerine tereyağlı aromayı sürüyoruz.
37.Tavuğu servis tabağına alıyoruz ve portakalı çıkarıyoruz.
38.Portakalın aromasını tavuğun üzerine sürüyoruz.
39.İç pilavı tavuğun içerisinden çıkartıyoruz.
40.Tavuğu kesiyoruz.
41.Tel Şehriyeli Tavuk Dolması servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Tel Şehriyeli Tavuk Dolması Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on