1. Tarifimize soğanı dörde bölüp blendır kabına alarak başlıyoruz.
2. 1 tutam maydanozun sap kısmını ayırıp blendır kabına alıyoruz ve çekiyoruz.
3. 3 tutam maydanozu blendır kabına alıyoruz ve çekiyoruz.
4. İç harcı kaseye alıp kıyma ekliyoruz.
5. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
6. 1/2 paket mantı makarnayı kaseye alıyoruz.
7. Tereyağı ile tepsiyi yağlıyoruz.
8. Mantı makarnaları iç harç ile dolduruyoruz ve tepsiye diziyoruz.
9. Tepsi mantısını 200 derecelik fırına sürüyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz.
10. Mantımız kızardı, fırından çıkartıyoruz ve 500 militre et suyu ekliyoruz.
11. Tekrar fırına sürüyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz.
12. 200 gram yoğurdu bir kaseye alıyoruz, 1 tutam tuz ekleyip çırpıyoruz.
13. Sos tavasına 50 gram tereyağı alıyoruz.
14. Yağımız kızdı, 1 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
15. 1 çay kaşığı pul biber ekliyoruz.
16. Sosumuz hazır.
17. Tepsi mantısı pişti, fırından çıkartıyoruz.
18. Yoğurdu mantının üzerine gezdiriyoruz.
19. Sosumuzu da mantının üzerine gezdiriyoruz.
20. 1 tutam nane, sumak ile lezzetlendiriyoruz.
21. Tepsi Mantısını yoğurt, sos, nane ve sumak ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.