Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Termal Çorbası
Malzemeler
200 Gram Dana Kuşbaşı
1 Adet Havuç
3 Dal Kereviz Sapı
Yarım Adet Patates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
2 Diş Sarımsak Rendesi
2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Adet Limon Suyu
600 Mililitre Et Suyu
100 Mililitre Soğuk Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Havuç
3 Dal Kereviz Sapı
Yarım Adet Patates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
2 Diş Sarımsak Rendesi
2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Adet Limon Suyu
600 Mililitre Et Suyu
100 Mililitre Soğuk Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Servis için:
1 Tutam Dereotu
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI BURGU MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize 1 adet havucu yemeklik doğrayarak başlıyoruz.
2. 3 dal kereviz sapını küçük küçük doğruyoruz.
3. Yarım adet patatesi de yemeklik doğruyoruz.
4. Tenceremizin altını yakıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
5. Doğradığımız sebzeleri tenceremize ekliyoruz. Ve güzelce karıştırıyoruz.
6. 200 gram dana kuşbaşını tencereye alıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
7. 1 su bardağı haşlanmış bezelye ekliyoruz.
8. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
9. Yarım paket burgu makarnayı tenceremize ilave ediyoruz ve üzerine 600 ml et suyu ilave ediyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
10. Meyanemizi yapmak için bir cam kaseye 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı yarım limon suyu 2 diş sarımsak rendesi ve 100 ml soğuk su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
11. Çorbamızın suyundan meyanemizin içerisine 3 kepçe ilave edip karıştırıyoruz.
12. Hazırladığımız meyaneyi çorbamız ile birleştiriyoruz.13. Eriyen yağımıza 1 yemek kaşığı pul biber ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sosumuz hazır.
13. Termal çorbamız pişti. Termal Çorbamızı dereotu ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. 3 dal kereviz sapını küçük küçük doğruyoruz.
3. Yarım adet patatesi de yemeklik doğruyoruz.
4. Tenceremizin altını yakıyoruz. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz.
5. Doğradığımız sebzeleri tenceremize ekliyoruz. Ve güzelce karıştırıyoruz.
6. 200 gram dana kuşbaşını tencereye alıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
7. 1 su bardağı haşlanmış bezelye ekliyoruz.
8. Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
9. Yarım paket burgu makarnayı tenceremize ilave ediyoruz ve üzerine 600 ml et suyu ilave ediyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
10. Meyanemizi yapmak için bir cam kaseye 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurtanın sarısı yarım limon suyu 2 diş sarımsak rendesi ve 100 ml soğuk su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
11. Çorbamızın suyundan meyanemizin içerisine 3 kepçe ilave edip karıştırıyoruz.
12. Hazırladığımız meyaneyi çorbamız ile birleştiriyoruz.13. Eriyen yağımıza 1 yemek kaşığı pul biber ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sosumuz hazır.
13. Termal çorbamız pişti. Termal Çorbamızı dereotu ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Termal Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
5 Review(s) Based on