Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Vişneli Bamyalı Makarna | Video
Malzemeler
•250 Gram Bamya
•150 Gram Vişne
•1/2 Adet Limon
•2 Adet Soğan
•3 Diş Sarımsak
•4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•150 Gram Vişne
•1/2 Adet Limon
•2 Adet Soğan
•3 Diş Sarımsak
•4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
•2 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI BAMYA MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize yarım paket bamya makarnayı kaynayan suyun içerisine alarak başlıyoruz.
2.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3.1 kase suyun içerisine yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve limonu suyun içine alıyoruz.
4.Bamyaların kafa kısmını oval kesip limonlu suyun içine alıyoruz.
5.Bamyaları oval kesmek salyalanmasını engeller.
6.2 Adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
7.Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz.
8.3 Yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9.3 Diş sarımsağı halka halka doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
10.Karıştırıyoruz.
11.Makarnalarımız yaklaşık 12 dakikada haşlandılar, süzüyoruz.
12.Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz.
13.1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14.Bamyaları tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
15.Vişneleri tencereye ekliyoruz.
16.Sebzenin üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
17.Vişneli Bamyalı Makarnamız servis etmek için hazır.
18.Vişneli Bamyalı Makarnayı birkaç damla limon suyu ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
3.1 kase suyun içerisine yarım limonun suyunu sıkıyoruz ve limonu suyun içine alıyoruz.
4.Bamyaların kafa kısmını oval kesip limonlu suyun içine alıyoruz.
5.Bamyaları oval kesmek salyalanmasını engeller.
6.2 Adet soğanı küçük küpler halinde doğruyoruz.
7.Doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz.
8.3 Yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
9.3 Diş sarımsağı halka halka doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
10.Karıştırıyoruz.
11.Makarnalarımız yaklaşık 12 dakikada haşlandılar, süzüyoruz.
12.Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz.
13.1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
14.Bamyaları tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
15.Vişneleri tencereye ekliyoruz.
16.Sebzenin üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
17.Vişneli Bamyalı Makarnamız servis etmek için hazır.
18.Vişneli Bamyalı Makarnayı birkaç damla limon suyu ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Vişneli Bamyalı Makarna
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on