Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Yeşil Erikli Kısır | Video
Malzemeler
•200 Gram Yeşil Erik
•1 Adet Kırmızı Biber
•2 Adet Domates
•1 Adet Limon
•¼ Bağ Maydanoz
•¼ Adet Marul
•½ Bağ Nane
•1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
•2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
•1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
•1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
•1 Su Bardağı Sıcak Su
•1 Tatlı Kaşığı Kimyon
•1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
•1 Adet Kırmızı Biber
•2 Adet Domates
•1 Adet Limon
•¼ Bağ Maydanoz
•¼ Adet Marul
•½ Bağ Nane
•1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
•2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
•1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
•1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
•1 Su Bardağı Sıcak Su
•1 Tatlı Kaşığı Kimyon
•1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
•1 Çay Kaşığı Tuz
•1 Çay Kaşığı Karabiber
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI KÖFTELİK BULGUR
Tarif
•Tarifimize 1 su bardağı bulguru kaseye alarak başlıyoruz.
•1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
•200 gram yeşil eriğin çekirdeklerini ayıklıyoruz.
•Eriklerimizi küçük küçük doğruyoruz.
•Doğradığımız erikleri bir kaseye alıyoruz.
•1 adet kırmızı biberi küçük küpler halinde doğruyoruz.
•Doğradığımız biberleri kaseye alıyoruz.
•2 adet domatesi dörde bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
•Domateslerimizi küçük küpler halinde doğruyoruz.
•Domateslerimizi bir kaseye alıyoruz.
•Çeyrek bağ maydanozu ince ince kıyıyıyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
•¼ adet marulu ince ince doğruyoruz kalan kısmını da servis ederken kullanmak üzere ayırıyoruz.
•Bulgurlarımız şişti, karıştırıyoruz.
•1 tatlı kaşığı domates,1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 kahve fincanı zeytin yağı ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
•1 adet limonu sıkıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
•Kasemize doğradığımız domatesleri, yeşil erikleri, kırmızı biberi, marulu ve maydanoz ilave ediyoruz güzelce harmanlıyoruz.
•Yeşil erikli kısırımızı marul yapraklarıyla birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
•1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
•200 gram yeşil eriğin çekirdeklerini ayıklıyoruz.
•Eriklerimizi küçük küçük doğruyoruz.
•Doğradığımız erikleri bir kaseye alıyoruz.
•1 adet kırmızı biberi küçük küpler halinde doğruyoruz.
•Doğradığımız biberleri kaseye alıyoruz.
•2 adet domatesi dörde bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
•Domateslerimizi küçük küpler halinde doğruyoruz.
•Domateslerimizi bir kaseye alıyoruz.
•Çeyrek bağ maydanozu ince ince kıyıyıyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
•¼ adet marulu ince ince doğruyoruz kalan kısmını da servis ederken kullanmak üzere ayırıyoruz.
•Bulgurlarımız şişti, karıştırıyoruz.
•1 tatlı kaşığı domates,1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 kahve fincanı zeytin yağı ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
•1 adet limonu sıkıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
•Kasemize doğradığımız domatesleri, yeşil erikleri, kırmızı biberi, marulu ve maydanoz ilave ediyoruz güzelce harmanlıyoruz.
•Yeşil erikli kısırımızı marul yapraklarıyla birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Yeşil Erikli Kısır Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on