Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Yeşil Mercimekli Makarna & Üzüm Hoşafı | Video
Malzemeler
Üzüm Hoşafı İçin;
·200 Gram Kuru Üzüm
·½ Adet Limon
·1 Adet Çubuk Tarçın
·2 Yemek Kaşığı Şeker
·1 Litre Su
·200 Gram Kuru Üzüm
·½ Adet Limon
·1 Adet Çubuk Tarçın
·2 Yemek Kaşığı Şeker
·1 Litre Su
Yeşil Mercimekli Makarna İçin;
·1 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
·3 Adet Domates
·2 Adet Kabak
·2 Adet Havuç
·1 Adet Soğan
·1 Adet Soğan
·2 Diş Sarımsak
·1 Yemek Kaşığı Tereyağı
·2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
·1 Litre Su
·1 Çay Kaşığı Tuz
·1 Çay Kaşığı Karabiber
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI YÜKSÜK MAKARNA
Tarif
1.Tarifimize üzüm hoşafını yaparak başlıyoruz.
2.1 adet çubuk tarçın.
3.200 gram üzün, 2 yemek kaşığı şeker, 1 litre suyu tencereye alıyoruz.
4.Tencerenin altını yakıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
5.Dilerseniz siz tarçın eklemeden hoşafınızı hazırlayabilirsiniz.
6.2 adet havucu ikiye bölüyoruz ve yarım ay şeklinde doğruyoruz.
7.Havuçları tabağa alıyoruz.
8.2 adet kabağın sap kısımlarını ayırıyoruz.
9.Kabakları dörde bölüyoruz ve dilimliyoruz.
10.Doğradığımız kabakları tabağa alıyoruz.
11.3 adet domatesi büyük küpler halinde doğruyoruz.
12.Domatesleri bir kaseye alıyoruz.
13.1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
14.2 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.
15.Tenceremizin altını yakıyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz. 16.Hoşafı ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
17.Yağımız ısındı.
18.Soğan ve sarımsakları tencereye ekliyoruz.
19.Karıştırıyoruz.
20.Doğradığımız havuçları ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
21.Şerbetimiz kaynadı, altını kısıyoruz.
22.1/2 Adet limonu sıkıyoruz.
23.Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
24.Tarçının tadının çok yoğun olmasını istemiyorsanız bu noktada içinden çıkartabilirsiniz. 25.Doğradığımız kabakları tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
26.½ paket yüksük makarnayı tencereye ilave ediyoruz.
27.Güzelce karıştırıyoruz.
28.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
29.Karıştırıyoruz.
30.Doğradığımız domatesleri ve 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği ekliyoruz.
31.1 ölçü makarnaya 2 ölçü su ekliyoruz.
32.Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
33.Yeşil Mercimekli Makarnamız yaklaşık 10-12 dakika pişti. Altını kapatıyoruz.
34.Yeşil Mercimekli Makarnamızı Kuru Üzüm Hoşafı ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.1 adet çubuk tarçın.
3.200 gram üzün, 2 yemek kaşığı şeker, 1 litre suyu tencereye alıyoruz.
4.Tencerenin altını yakıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
5.Dilerseniz siz tarçın eklemeden hoşafınızı hazırlayabilirsiniz.
6.2 adet havucu ikiye bölüyoruz ve yarım ay şeklinde doğruyoruz.
7.Havuçları tabağa alıyoruz.
8.2 adet kabağın sap kısımlarını ayırıyoruz.
9.Kabakları dörde bölüyoruz ve dilimliyoruz.
10.Doğradığımız kabakları tabağa alıyoruz.
11.3 adet domatesi büyük küpler halinde doğruyoruz.
12.Domatesleri bir kaseye alıyoruz.
13.1 adet soğanı yemeklik doğruyoruz.
14.2 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz.
15.Tenceremizin altını yakıyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz. 16.Hoşafı ara ara karıştırmaya özen gösteriyoruz.
17.Yağımız ısındı.
18.Soğan ve sarımsakları tencereye ekliyoruz.
19.Karıştırıyoruz.
20.Doğradığımız havuçları ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
21.Şerbetimiz kaynadı, altını kısıyoruz.
22.1/2 Adet limonu sıkıyoruz.
23.Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
24.Tarçının tadının çok yoğun olmasını istemiyorsanız bu noktada içinden çıkartabilirsiniz. 25.Doğradığımız kabakları tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
26.½ paket yüksük makarnayı tencereye ilave ediyoruz.
27.Güzelce karıştırıyoruz.
28.1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
29.Karıştırıyoruz.
30.Doğradığımız domatesleri ve 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği ekliyoruz.
31.1 ölçü makarnaya 2 ölçü su ekliyoruz.
32.Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
33.Yeşil Mercimekli Makarnamız yaklaşık 10-12 dakika pişti. Altını kapatıyoruz.
34.Yeşil Mercimekli Makarnamızı Kuru Üzüm Hoşafı ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Yeşil Mercimekli Makarna & Üzüm Hoşafı Tarifi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on