Yeşil Tava Keki Tarifi | Video
Malzemeler
• 1 Su Bardağı Nuh’un Ankara Makarnası Buğday Kepeği
• 3 Adet Yumurta
• 1 Çay Bardağı Un
• 1 Su Bardağı Süt
• 15 Gr. Kabartma Tozu
• Tuz ve Karabiber
• Zeytinyağı
• ½ Bağ Maydanoz
• ½ Bağ Dereotu
• 5 Dal Taze Soğan
• 3 Yaprak Marul
• 3 Adet Salatalık
• 150 Gr. Kiraz Domates
• 1 Adet Limon
• 10’ar Adet Siyah ve Yeşil Zeytin
• Servis Etmek İçin Krem Peynir
Tarif
2. Dereotu, maydanoz ve soğanları da doğrayıp kasemize alıyoruz ve güzelce hepsini karıştırıyoruz.
3. Yağ koyduğumuz tavanın altını açıyor, yağ ısındıktan sonra kasede hazırladığımız kek harcını bir yemek kaşığı yardımıyla tavaya döküyoruz.
4. Pişen kısımları ters çevirerek kekimizin her iki tarafının da pişmesini sağlıyoruz.
5. Ardından, salatamız için marulu ve salatalıkları doğruyor, kiraz domatesleri ikiye bölerek ekliyoruz. Salatamızı lezzetlendirmek için zeytin ekliyor, limon, zeytinyağı ve tuzunu da ilave edip iyice karıştırıyoruz. Artık Yeşil Tava Kekimiz ve salatamız, krem peynir eşliğinde servise hazır. Afiyet olsun!