Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Zeytinli Çörek | Video
Malzemeler
•200 Gram Zeytin
•1 Adet Yumurta
•½ Su Bardağı Süt
•1 Tatlı Kaşığı Şeker
•500 Gram Un
•½ Paket Kabartma Tozu
•½ Paket Yaş Maya
•½ Su Bardağı Ilık Su
•1 Fincan Zeytinyağı
•1 Adet Yumurta
•½ Su Bardağı Süt
•1 Tatlı Kaşığı Şeker
•500 Gram Un
•½ Paket Kabartma Tozu
•½ Paket Yaş Maya
•½ Su Bardağı Ilık Su
•1 Fincan Zeytinyağı
1 SU BARDAĞI NUH’UN ANKARA MAKARNASI BUĞDAY KEPEĞİ
Tarif
1.Tarifimize 200 Gram zeytinin çekirdeklerini bir kaseye ayırarak başlıyoruz.
2.Zeytinleri ikiye bölüyoruz.
3.Zeytinleri bir kaseye alıyoruz.
4.Yarım bardak ılık suyu çekirdeklerin üzerine ekliyoruz ve elimizle sıkıp zeytin suyu çıkartıyoruz.
5.1 kaseye 1 adet yaş mayayı alıyoruz.
6.Üzerine zeytin çekirdeklerinin suyunu süzerek ilave ediyoruz.
7.1 tatlı kaşığı şekeri ilave ediyoruz mayayı karıştırarak eritiyoruz.
8.5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
9.Yarım su bardağı sütü kaseye ilave ediyoruz.
10.1 adet yumurtayı bardağa kırıp kaseye ekliyoruz.
11.1 Su bardağı buğday kepeğini 500 gram unun üzerine ekliyoruz.
12.1 adet yumurtanın beyazını zeytin suyunun üzerine ilave ediyoruz.
13.Sarısını kenara ayırıyoruz.
14.Unlu karışımımızı kaseye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15.Zeytinleri kaseye ilave ediyoruz ve çörek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz.
16.Zeytindeki tuzdan ötürü hamurumuza tuz ilave etmiyoruz.
17.Hamuru tahtanın üzerine alıyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
18.Çörek hamurumuz kıvam aldı.
19.Tahtamızı bir parça unluyoruz ve hamuru elimizle hafif şekillendiriyoruz.
20.Çörek hamurumuzu yumurta büyüklüğünde porsiyonluyoruz.
21.Çörek hamurlarını tahtanın üzerinde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
22.Çörek hamurlarımızın üzerini temiz bir bezle kapatıyoruz ve yaklaşık yarım saat mayalanması için kenara alıyoruz.
23.Zeytinli çöreklerimiz mayalandılar.
24.Kenara ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
25.Zeytinli Çöreklerimizin üzerine birer tutam susam serpiyoruz.
26.Zeytinli Çöreklerimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz.
27.Zeytinli Çöreklerimiz yaklaşık 20 dakika piştiler, fırından çıkartıyoruz.
28.Zeytinli Çöreklerimizi kahvaltılık ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2.Zeytinleri ikiye bölüyoruz.
3.Zeytinleri bir kaseye alıyoruz.
4.Yarım bardak ılık suyu çekirdeklerin üzerine ekliyoruz ve elimizle sıkıp zeytin suyu çıkartıyoruz.
5.1 kaseye 1 adet yaş mayayı alıyoruz.
6.Üzerine zeytin çekirdeklerinin suyunu süzerek ilave ediyoruz.
7.1 tatlı kaşığı şekeri ilave ediyoruz mayayı karıştırarak eritiyoruz.
8.5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
9.Yarım su bardağı sütü kaseye ilave ediyoruz.
10.1 adet yumurtayı bardağa kırıp kaseye ekliyoruz.
11.1 Su bardağı buğday kepeğini 500 gram unun üzerine ekliyoruz.
12.1 adet yumurtanın beyazını zeytin suyunun üzerine ilave ediyoruz.
13.Sarısını kenara ayırıyoruz.
14.Unlu karışımımızı kaseye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
15.Zeytinleri kaseye ilave ediyoruz ve çörek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz.
16.Zeytindeki tuzdan ötürü hamurumuza tuz ilave etmiyoruz.
17.Hamuru tahtanın üzerine alıyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
18.Çörek hamurumuz kıvam aldı.
19.Tahtamızı bir parça unluyoruz ve hamuru elimizle hafif şekillendiriyoruz.
20.Çörek hamurumuzu yumurta büyüklüğünde porsiyonluyoruz.
21.Çörek hamurlarını tahtanın üzerinde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
22.Çörek hamurlarımızın üzerini temiz bir bezle kapatıyoruz ve yaklaşık yarım saat mayalanması için kenara alıyoruz.
23.Zeytinli çöreklerimiz mayalandılar.
24.Kenara ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
25.Zeytinli Çöreklerimizin üzerine birer tutam susam serpiyoruz.
26.Zeytinli Çöreklerimizi 180 derecelik fırına sürüyoruz.
27.Zeytinli Çöreklerimiz yaklaşık 20 dakika piştiler, fırından çıkartıyoruz.
28.Zeytinli Çöreklerimizi kahvaltılık ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Zeytinli Çörek
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on