Yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan bazı gerçekler, yemek kültürüne, gıda endüstrisine ve mutfak tarihine dair ilginç bilgiler içeriyor.
1) İtalya’da her yıl 9.5 milyar kupa kahve tüketilmektedir.
2) Dünyadaki ilk pizza dükkânı, 1895 yılında New York’ta açılmıştır.
3) Margherita pizza, 1889 yılında İtalya’da Kraliçe Margherita’nın onuruna yapılmaya başlanmıştır. Kırmızı, beyaz ve yeşil, İtalya’nın bayrağındaki renkleri temsil etmektedir.
4) Ketçap, 1830’lu yıllarda tıp alanında kullanılırdı.
5) Poşet çaylar, 1908 yılında New York’ta, Thomas Sullivan tarafından icat edildi.
6) Bal arılarının yarım kilo bal üretebilmek için 2 milyon çiçek gezmesi gerekir.
7) Farklı coğrafyalarda yetişen 7000 elma çeşidi vardır.
8) Öte yandan üzüm, meyve endüstrisini en çeşitli ürünlerinden biridir. Dünyada 60 farklı türde 7000’in üzerinde üzüm çeşidine rastlamak mümkündür.
9) Marul, Amerika Birleşik Devletleri’nde en popüler taze yeşillikler arasında yer almaktadır.