Hayatın masalsı yanını derinlemesine hissettiğimiz anlar vardır. Bu anlardan biri de koca bir yılı devirip yeni umutlarla gelecek olanı kucakladığımız yılbaşı zamanlarıdır herhalde. Sevdiklerimizle kalabalık sofralara oturup güzel bir yemek yediğimiz ve eğlendiğimiz yılbaşı akşamlarında sanki bir masalın içinde yaşıyormuş gibi bir hisse kapılırız. Sadece yılbaşı gibi özel zamanlar değil, doğanın bize sunduğu kimi ürünler de zihnimize masallarla birlikte işlemişlerdir. Bu masalsı zamanlar ve büyülü ürünler bir araya geldiğinde, kendimizi unutulmaz, rüya gibi bir atmosferin içinde bulmamız işten bile değildir. Enfes yemeklerin tadını çıkardığınız bir yılbaşı sofrasının, Külkedisi’nin büyülü arabası olarak tanıdığımız bal kabağıyla lezzetlenmiş harika bir tatlıyla sonlandığını hayal edin. Gerçekten de masallara yaraşır bir deneyime dönüşmez miydi yılbaşı akşamı?
Dikkat çekici görünümü, bir heykel gibi işlenmeye uygun yapısı, yeşil ile turuncunun ahengini yansıtan renk tonları ve eşsiz lezzetiyle bal kabağı, gerçekten de çok özel bir ürün. Mutfak kültürümüzde çok sevilen birkaç çeşit tatlıyla yer alan bu ürün, aslında yemek tariflerinde kullanılmak için de çok uygun özelliklere sahip. Dünya mutfağında zencefille bir araya gelerek şifa deposu, nefis bir çorbanın başkahramanı haline gelebilen bal kabağı, hem lezzeti hem de görselliğiyle sos ve iç harç olarak makarna tariflerine de çok yakışacak bir ürün. Neredeyse dünyanın tamamında, masallarla ve neşeli zamanlarla ilişkilendirilmiş ve bizim de aklımızda bu yönleriyle yer yetmiş bal kabağını tematik bir ürün olarak kullanarak büyüleyici bir yılbaşı sofrası hazırlamak mümkün.
Bal Kabağı ile Nefis Yılbaşı Tarifleri
İster bu fikri değerlendirip bal kabağı temalı lezzetlerle süslü bir yılbaşı sofrası kurmaya karar verin isterseniz de bu lezzeti zamana yayarak yıl boyu bal kabaklı tariflere sofranızda yer vermeye karar verin, inanıyoruz ki paylaşacağımız tarif örneklerini çok seveceksiniz. İşte, hazırlayabileceğiniz muhteşem bal kabaklı lezzetlerden bazıları…
Tel Şehriyeli Bal Kabağı Çorbası
Bal kabağının harika rengiyle katkı sunduğu, tel şehriyeli ve malzemeleri çeşitlendirilebilecek bir çorba tarifi.
Pırasa ve Bal Kabaklı Makarna
Pırasa ve bal kabağının lezzet ortaklığının mahsulü, enfes bir spaghetti.
Bal Kabaklı Yeni Yıl Mantısı
Mantı makarnanın pratikliğine, bal kabağının lezzetini ekleyen harika bir yılbaşı yemeği.
Bal Kabağı Soslu Çikolatalı Kek
Çikolatanın koyu rengi ve bal kabağı sosunun turuncusu ile ortaya çıkan hem görülmeye hem de tadılmaya değer bir kek tarifi.
Kireçte Bal Kabağı Tatlısı
Bu çok özel yöresel tatlı, tariflere asıl kıymetini onu yaparken harcanan emeğin verdiğini düşünenler için. Muhteşem ama epey de zahmetli.
Bal Kabağının Lezzet Dolu İki Hali: Taze Bal Kabağı ve Kıtır Bal Kabağı
Makarnanın da lezzetli dokunuşlarla eşlik ettiği enfes tarifler ile harika bir yılbaşı sofrası hayal edebiliriz artık. Bu sofraya katkıda bulunması için bal kabağının lezzet dolu iki formu hakkında da bilgiler edindik mi, harika bir yılbaşı sofrasına giden yolun yarısından çoğunu tamamlamış sayabiliriz kendimizi! O halde gelin taze bal kabağı ve kıtır bal kabağı hakkındaki bilgilere hep birlikte bir göz atalım.
Taze Bal Kabağı
İştah açıcı ve tabaklarda harika bir dekoratif öge olarak yer almaya çok uygun rengi ile taze bal kabağı, bir çok tarifte rol alabilen eşsiz bir malzeme. Tatlılarda başarıyla kullanılmasının da gösterdiği gibi şekerli soslar ve püreler hazırlamak için mükemmel bir ürün olduğu gibi, tatlı tarifleri dışında da çeşitli biçimlerde kullanılmaya uygun özellikler taşır. .
Vücutta A vitaminine dönüştürülen bolca beta-karoten içeren bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, göz sağlığına iyi gelir ve kansere karşı da koruma sağlar.
Kıtır Bal Kabağı
Sönmemiş kireç kullanılan geleneksel bir metotla kıtırlaştırılan bal kabağı, bu formuyla enfes bir tatlı haline geldiği gibi farklı tariflerini zenginleştirmekte de kullanılabilir. Enfes bal kabağı kıtırları hazırlayarak tatlılarınıza harika bir doku katmanı daha ekleyebilirsiniz
İçerdiği bolca lif sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekleyen ve uzun süreli tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştıran bal kabağı, içerdiği C ve E vitaminleriyle cilt sağlığına da iyi gelir.
Masal kahramanı bir ürün ile masallara layık yılbaşı sofraları oluşturmamıza yardımcı olacak tarifleri gördük. Ve bal kabağı sihrini iki lezzetli formda sofralara taşımanın bilgisini de edindik. Düşünüyoruz ki artık bal kabağı turuncusuyla renklenen eşsiz tarifler için mutfağa girmenin tam zamanıdır! Nuh’un Ankara Makarnası Mutfak Akademisi’nden şeflerimizin de siz bu çabayı gösterirken hep yanınızda olduğunu unutmayın. Şeflerimizin hazırladığı birbirinden lezzetli tarifleri içeren oynatma listemizi görmek için hemen tıklayın! Şimdiden afiyet olsun.