Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ramazan Pidesi
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Kuru mayayı, toz şeker ile karıştırın. Ilık su ekleyin ve 5-10 dakika kadar bekletin.
2. Yavaş yavaş un ve tuz ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur toplanana kadar 15 dakika boyunca yoğurun.
3. Ardından hamuru kuru bir kaba alın ve üzerini bir bezle örtüp, mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
4. Yumurta sarısı, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırın.
5. Mayalanan hamuru unlanmış fırın tepsisine alın.
6. Hazırladığını yumurtalı sostan elinize alarak hamura şekil vermeye başlayın.
7. Hamurun üzerine bir bıçak yardımıyla dilimler çizin.
8. Ardından tepsinin üzerini bezle örterek, hamuru, 10 dakika daha mayalanması için bekletin.
9. 10 dakikanın sonunda kalan yumurta sosunu hamurun üzerine sürün ve çörek otu serpin.
10. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet Olsun!
2. Yavaş yavaş un ve tuz ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur toplanana kadar 15 dakika boyunca yoğurun.
3. Ardından hamuru kuru bir kaba alın ve üzerini bir bezle örtüp, mayalanması için 45 dakika kadar bekletin.
4. Yumurta sarısı, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırın.
5. Mayalanan hamuru unlanmış fırın tepsisine alın.
6. Hazırladığını yumurtalı sostan elinize alarak hamura şekil vermeye başlayın.
7. Hamurun üzerine bir bıçak yardımıyla dilimler çizin.
8. Ardından tepsinin üzerini bezle örterek, hamuru, 10 dakika daha mayalanması için bekletin.
9. 10 dakikanın sonunda kalan yumurta sosunu hamurun üzerine sürün ve çörek otu serpin.
10. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER
- Yarım paket kuru maya
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su (Kıvamına göre göz kararı ayarlanabilir.)
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un (Kıvamına göre göz kararı ayarlanabilir.)
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı su
Çörek otu
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Ramazan Pidesi
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre