Ramazan'ın Prensesi Güllaç - Makarna
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerRamazan’ın Prensesi Güllaç

Ramazan’ın Prensesi Güllaç

Açıklama :

Ramazan ile beraber restoranların menülerinde, pastanelerin vitrinlerinde, alışveriş listesinin en tepesinde yerini alan Güllaç için en lezzetli püf noktalar burada.
Hem hafif, hem serinletici, hem tatlı krizlerinin dostu hem de iftar sofralarının biriciği Güllaç için mutfağın ustası Nuh’un Ankara Makarnası’nın tarifini deneme vaktidir ey ahali!
Ama önce unutulmaması gereken noktaları şuraya iliştirelim:
• Güllaç yapraklarını mutlaka kuru ve oda sıcaklığında saklayın. Buzdolabına koymayın.
• Süt oranını artırırken, şeker oranını da beraberinde dengelemeyi unutmayın.
• Eğer fazla sütlü seviyorsanız, cevizleri çok ince değil, biraz iri kullanın.
• Üzerini meyve ile süsleyecekseniz, Güllacı buzdolabına koyarken meyveleri dizin. Bu sayede meyveler suyunu salmaz.

Paylaş :
güllaçramazansütlü tatlıtatlı

NASIL HAZIRLANIR ?

 
1. Sütü derin bir tencereye alın ve sık sık karıştırarak, kısık ateşte kaynatın.

2. Kaynayan sütü ocaktan alın ve şekeri ilave edin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
3. Güllaç yapraklarından dikdörtgen bir servis tepsisine küçük parçalar halinde bir kat kırın.
4. Hazırladığınız süt ile yavaş yavaş yaprakları ıslatın ve üzerine ceviz içi serpin.
5. Güllaç yaprakları bitene kadar  bu işlemi her katta tekrar edin.
6. Ardından Güllaç yaprakların sütü iyi çekmesi için oda ısısında bekletin.
7. Eğer biraz daha süt eklemek isterseniz, bir kereye mahsus olmak kaydıyla ilave olarak hazırladığınız sütü, Güllacın üzerinde gezdirin.
8. Güllaç iyice ılındıktan sonra alternatif süsleme malzemeleri ile üzerini süsleyip, buzdolabında soğumaya bırakın.

 
Afiyet Olsun!

MALZEMELER

 
  • 12 adet güllaç yaprağı

  • 6 su bardağı süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • ½ çay bardağı gül suyu

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

  • Üzeri için;

  • Antep fıstığı veya ceviz için

  • Nar

  • Vişne

  • Şeftali

 
Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Ramazan'ın Prensesi Güllaç
Yayınlanma Tarihi
2017-06-07
Hazırlanma Süresi
10M
Pişirme Süresi
15M
Toplam Süre
25M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

masanın-üzerindeki-dondurmalı-irmik-helvası-tabağı

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi | Video

İrmikli Tulumba Tarifi | Video

Cennet Çamuru Tarifi | Video

Muzlu Rulo Pasta Tarifi | Video

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu