Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Deniz Ürünlü Yassı Spaghetti
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir.
2. Kalamar ve karidesler ilave edilir, 4-5 dakika pişirmeye devam edilir.
3. Domatesler ve acı kırmızıbiber eklenir, kreması konur.
4. Biraz karıştırılır, ocaktan almadan önce fesleğen konur, karıştırılır, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
5. Yassı spaghetti kaynayan tuzlu suda haşlanır.
6. Sıcak sosa yassı spaghetti eklenir, karıştırılır ve hemen servis yapılır.
Afiyet Olsun!
2. Kalamar ve karidesler ilave edilir, 4-5 dakika pişirmeye devam edilir.
3. Domatesler ve acı kırmızıbiber eklenir, kreması konur.
4. Biraz karıştırılır, ocaktan almadan önce fesleğen konur, karıştırılır, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
5. Yassı spaghetti kaynayan tuzlu suda haşlanır.
6. Sıcak sosa yassı spaghetti eklenir, karıştırılır ve hemen servis yapılır.
MALZEMELER
- Yarım paket Nuh’un Ankara yassı spaghetti
2 tüp kalamar (temizlenmiş, halka doğranmış)
200 gr orta boy karides (temizlenmiş)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 adet küçük boy soğan (temizlenmiş, ince kıyılmış)
2 adet domates (soyulmuş, küp doğranmış)
1 paket fesleğen (temizlenmiş, ince şerit doğranmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
1 adet kırmızı Meksika biberi (ince kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Deniz Ürünlü Yassı Spaghetti
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre