Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Dirsek Makarnalı Balık Çorbası
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Levrek balığının ayıklanan kemikleri, çorba için kullanılacak sebzelerin temiz kabukları ve defne yaprağı ile 2,5 litre su kaynatılır, süzülür, berrak bir balık suyu elde edilir.
2. Çorba için sebzeler sırasıyla; havuç, biber, sarımsak, kereviz ve domates zeytinyağında kavrulur.
3. Balık suyu eklenir, tuzu ve karabiberi ayarlanır.
4. İçindekilerin pişmesine yakın makarna eklenir.
5. Makarna pişince balıklar eklenir.
6. Servis ederken yeşil soğan ve dereotu ilave edilerek, karıştırılır.
Afiyet Olsun!
2. Çorba için sebzeler sırasıyla; havuç, biber, sarımsak, kereviz ve domates zeytinyağında kavrulur.
3. Balık suyu eklenir, tuzu ve karabiberi ayarlanır.
4. İçindekilerin pişmesine yakın makarna eklenir.
5. Makarna pişince balıklar eklenir.
6. Servis ederken yeşil soğan ve dereotu ilave edilerek, karıştırılır.
MALZEMELER
- Çeyrek paket Nuh’un Ankara dirsek makarna
1 adet levrek (yaklaşık 400-450 gr’lık, temizlenmiş, buharda pişirilmiş, ayıklanmış)
2 adet domates (soyulmuş, küp doğranmış)
1 adet biber (temizlenmiş, küp doğranmış)
1 adet kereviz (soyulmuş, küp doğranmış)
1 adet havuç (soyulmuş, küp doğranmış)
3 dal yeşil soğan (temizlenmiş, küçük doğranmış)
1 adet limon
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 bağ dereotu (temizlenmiş, ince kıyılmış)
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Dirsek Makarnalı Balık Çorbası
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre