Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Kum Midyeli Spaghetti
NASIL HAZIRLANIR ?
1. Makarna kaynar tuzlu suda haşlanır, süzülür.
2. Tavaya tereyağı konulur ve çekilmiş soğan, sarımsak 30 saniye kadar sotelenir.
3. Kum midyeleri tavaya eklenip 2-3 dakika sotelenir.
4. Elma sirkesi eklenir, 10 saniye ocağın altı açılıp tekrar normale döndürülür. 30 saniye kadar daha pişirilir.
5. Bu midyelere haşladığımız makarnalar eklenir. 1-2 dakika ezmeden karıştırılır ve Frenk soğanı ile servis edilir.
Afiyet Olsun!
2. Tavaya tereyağı konulur ve çekilmiş soğan, sarımsak 30 saniye kadar sotelenir.
3. Kum midyeleri tavaya eklenip 2-3 dakika sotelenir.
4. Elma sirkesi eklenir, 10 saniye ocağın altı açılıp tekrar normale döndürülür. 30 saniye kadar daha pişirilir.
5. Bu midyelere haşladığımız makarnalar eklenir. 1-2 dakika ezmeden karıştırılır ve Frenk soğanı ile servis edilir.
MALZEMELER
- 12 adet kabuklu kum midyesi (yıkanmış, ayıklanmış)
20 adet kabuksuz midye (yıkanmış, ayıklanmış)
Yarım paket Nuh’un Ankara Spaghetti
1 çorba kaşığı ince çekilmiş soğan
1 çorba kaşığı ince çekilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
3-4 dal Frenk soğanı (ince kıyılmış)
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Kum Midyeli Spaghetti
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre