Mutfağınızda küçük değişiklikler yapmak istiyor, ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Birkaç basit adımda mutfağınızı size ait, özel bir alan hâline getirmeniz mümkün!

Mutfağınızın atmosferini değiştirmek için dekoratif objeler, bazı mobilyalar kullanmanız elbette mümkün. Ama unutmayın, duvarlar da oldukça önemli! Küçük masraflarla büyük değişiklikler yaratmak istiyorsanız, önerilerimiz tam size göre.

TASARIMCININ EN ÖNEMLİ SIRRI, RENKTİR!

Renk, bir iç mekânın tüm havasını değiştirmek için yeterli olan en ucuz yoldur. Peki mutfak dekorasyonunda nasıl bir renk paleti kullanmalı?

Mutfak duvarlarınızın rengini, mutfak dolaplarınızla uyuşan ve ferah bir ortam için gerekli olan açık ve geleneksel renklerden seçebilirsiniz. Ancak tek renk, mutfağınıza tekdüze kalabilir. Bu sıradanlığı kırmak için, mutfağınızda öne çıkarmak istediğiniz noktaları koyu ve kontrast renklerle vurgulayabilirsiniz. Örneğin, mutfak fayanslarınızı koyu pastel renklerden tercih eder, bir de küçük aydınlatma detayları eklerseniz, mutfağınızın derinliğini kolaylıkla arttırabilirsiniz.

EN İYİ DEKORASYON, BİR ODAK NOKTASI BELİRLEMEKLER BAŞLAR!

Mutfağınızı bir dış göz gibi, bir misafir gibi görmeye çalışın. Mutfağınızda masanın ve sandalyelerin bulunduğu, vakit geçirdiğiniz bir alan varsa, bu alan dikkat çekmeyi hak eder. Eğer duvarınız bu değişikliklere uygunsa, boydan boya bir fotoğraf, resim ya da duvar kağıdı,  oldukça etkili bir dokunuş olacaktır.

SON TREND: AÇIK RAFLAR

Bir mekânda ilk görüşte en çok ilgimizi çeken şey, göz seviyesinde olduğu için duvarlar oluyor. Bu sebepten duvarlar üzerinden devam ediyoruz. Boş kalan duvarlarınızı, lavabo üstlerinizi, mutfak mobilyanızla ve genel renk paletinizle uyumlu açık raflar kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu açık raflar da konumlandıracağınız hem dekoratif hem işlevsel objeleri, her zaman ihtiyaç duyduğunuz, el altında olmasını istediğiniz objelerden seçmenizi öneririz.

İLGİLİ İÇERİK: Pastelin Samimiyeti: Country Dekorasyon

HEM ESTETİK, HEM NOSTALJİK HEM DE İŞLEVSEL: KARA TAHTA!

Gün içinde birçok şeyi not almaya ihtiyaç duyuyoruz. Mutfakta çok vakit geçiren biriyseniz, bu ihtiyacı bir dekorasyon ipucuna dönüştürebilirsiniz. Akşam yemeği menüsü, tarif fikirleri, alışveriş listesi, ev ahalisine notlar, motivasyonunuzu arttıracak güzel sözler… Aklınıza gelen her şeyi yazabileceğiniz bir kara tahta, rengiyle ortam derinliğini de arttıracaktır. Tebeşir tozundan endişe ediyorsanız, hiç gerek yok; tozsuz, likit tebeşirler her kırtasiyede bulunuyor. 🙂

 

Yorum yap!

İlgili İçerikler