Kökleri 6000 yıl öncesine dayanan Uzak Doğu felsefesi Feng Shui’ye göre dekore edilmiş evlerin kapıları berekete, bolluğa ve huzura açılıyor.

Feng Shui dekorasyon fikirleri ile ev ortamınızın huzuruna huzur katmanız mümkün. 6000 yıllık bir geçmişi olan Feng Shui, yaşamlarımızda uyumu ve dengeyi yakalayabilmek için tavsiyelerde bulunan bir Uzak Doğu öğretisi. Evinizi, Çince “rüzgâr” ve “su” kelimelerinin birleşiminden oluşan bu düşüncenin önerileriyle dekore edip, kötü enerjilerden arınmış, pozitif bir yaşam alanı tasarlayabilirsiniz.

Renklere inanın

Ev dekorasyonundaki en önemli başlıklardan biri, renk kullanımıdır. Baskın siyah kullanımı, negatif enerjiyi çağırabilir. Öte yandan beyaz, her ne kadar pozitif enerji yüklü olsa da, başka bir renkle dengelenmediği sürece boğucu olabilir. Kırmızı, hareket ve romantizm anlamlarına gelirken; fazla kullanımı öfkeyi tetikleyebilir. Ya da yeşil, iyileştirici bir etkiye sahipken; yoğun yeşil kullanımı tembelliğe sebep olabilir. Mavi, sakinleştirici ve huzurlu olmasına rağmen aşırıya kaçılması durumunda depresyonu çağırabilir. Buradan çıkarılması gereken esas nokta şudur: Feng Shui’nin renk konusundaki en temel önerisi, kullanımda dengeyi göz etmektir.

Aydınlık ve huzur

Negatif enerjiden arınarak pozitif enerjiyle dolup taşmanın gereklerinden biri de, aydınlatmaya gereken önemi vermektir. Feng Shui, doğal gün ışığının önemini vurgulayarak, gündüzleri perdeleri açarak gün ışığından olabildiğince fazla yararlanmayı öğütler. Akşamları ise doğal ışığa yakın sıcak renkli aydınlatmalar, pozitif enerjiyi çağırır.

Minimalizm ve boşluklar

Evinizin küçük ya da büyük olması fark etmez; Feng Shui’ye göre, fazla yer kaplayan tüm nesneler, pozitif enerjinin dolaşımını engellemektedir. Bu sebepten, kullanmadığınız, yer kaplayan, işlevsiz nesneleri evinizden uzaklaştırmanız, mekânınızın ferahlığını arttırarak daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Yastıklar ve battaniyeler

Yumuşak nesnelerle temas hâlinde olmak, negatif enerjiyi uzaklaştırır ve daha huzurlu hissetmenizi sağlar. Evinizin ana renklerine uygun olan yastık, kırlent, minder ve battaniyelere, salonunuzun ya da oturma odanızın çeşitli noktalarında yer vermekten çekinmeyin.

Mumlar, tütsüler ve aynalar

Dekorasyonu ve evinizin atmosferini güçlendiren bir başka konu da kullanacağınız aksesuarlar ve ortam kokunuzdur. Aynalar, evinizi daha geniş ve ferah gösterirken; mumlar ortamınızı daha sıcak ve dingin kılar. Zevklerinize uygun olarak seçeceğiniz tütsüler de, rahatlatıcı etkileriyle gündelik yaşantının tüm negatif yüklerinden arınmanıza yardımcı olur.

Yorum yap!

İlgili İçerikler