Ekose desenlerle, açık renklerle, İngiliz modasıyla, nostaljiyle ve en çok da huzurla özdeşleşen bir dekorasyon tarzı: Country.

Country dekorasyon, sosyal medyada ve diğer kanallarda sıklıkla rastladığımız dekorasyon tarzlarından biri. Sadeliğin, samimiyetin ve konforun öne çıktığı bu dekorasyon biçiminin temel özelliklerini sizler için derledik.

Pastel renklerin ağırlıklı kullanıldığı ve toprak rengi gibi doğal renklerle desteklendiği country dekorasyonda, ortamın hareketliliğini arttırmak için kırmızı ve turuncu gibi canlı renklere de başvurulabiliyor. Genel dekorasyonda zemin ve duvarların da payı oldukça büyük oluyor. Duvar kağıtlarının sıklıkla kullanıldığı country tarzı evlerde, duvarlarla uyumlu büyük halılar, ahşap-laminant zeminleri kaplamak için kullanılıyor.

Yaşam alanı dekore edilirken kullanılan eskitilmiş ahşap mobilyalar da bu dekorasyon biçiminin vazgeçilmez unsurlarından. Berjerler, konforlu ve samimi koltuklar ön plana çıkarken, desenli kumaşlarla hazırlanmış kırlentler de salonun ve oturma odasının bütünlüğünü sağlıyor.

Country tarzında dikkat edilmesi gereken nokta, mobilyalardan, kullanılan aksesuarlara kadar her şeyin el yapımı ve özenilmiş gözükmesi. Aile fotoğraflarının yer aldığı şık görünümlü fotoğraf çerçeveleri, koltuklar üzerinde işlemeli battaniyeler, seramik ve ferforje objeler, hasır sepetler; bu dekorasyon biçiminde sıklıkla tercih edilen aksesuarlardan.

Konforlu ve samimi bir ortam yaratmak için, her zevke uygun seçenekler bulunuyor. Öte yandan, özel alanlarımız olan evlerimizi daha sıcak ve bize özel kılmak, bu dekorasyon tiplerinden tarzımıza uygun olanı seçmek ve dekorasyonu bir uğraşa dönüştürmek, diğer işler için ihtiyaç duyduğumuz motivasyonu destekliyor.

Yorum yap!

İlgili İçerikler