1.Tarifimize 5 adet kırmızı biberi fırın tepsisine alarak başlıyoruz.
2.Kırmızı biberlere 180 derecelik fırına sürüyoruz ve yaklaşık 20 dakika közlüyoruz.
3.5 adet köy biberinin sap kısımlarını ayırıyoruz.
4.İkiye bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz.
5.Biberleri incecik kıyıyoruz.
6.Biberleri kaseye alıyoruz.
7.2 diş sarımsağı incecik kıyıyoruz ve kaseye alıyoruz.
8.2 Yemek kaşığı cevizi bıçak yardımıyla küçültüyoruz ve kaseye alıyoruz.
9.Kırmızı biberlerimiz közlendi, fırından çıkartıyoruz.
10.Kırmızı biberlerin kabuklarını ayıklıyoruz.
11.Ayıkladığımız biberleri ince ince doğruyoruz.
12.Doğradığımız kırmızı biberleri bir kaseye alıyoruz.
13.Yarın paket vitaminli spaghettiyi kaynayan suyun içerisine alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
14.Tavamızın altını yakıyoruz.
15.2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
16.Yağımız ısındı.
17.Sarımsakları tavaya alıyoruz ve 1 dakika kadar karıştırarak soteliyoruz.
18.Sarımsaklar sotelendi, cevizleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
19.Yeşil biberleri de tavaya ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
20.Biberler yaklaşık 5 dakikada sotelendi, kırmızı biberleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
21.Tavaya makarna haşlama suyundan 2-3 kaşık ilave ediyoruz.
22.Spaghettilerimiz haşlandı, süzüyoruz.
23.Spaghettileri tavaya alıyoruz.
24.Güzelce karıştırıyoruz.
25.Spaghettilerin üzerine bergama tulum peyniri rendeliyoruz.
26.4 kaşık makarna haşlama suyundan ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
27.Köz Kırmızı Biberli Spaghettimiz servis etmek için hazır.
28.Köz Kırmızı Biberli Spaghettiyi tulum peyniri ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.