1. Tarifimize 1 adet soğanımızı küçük yemeklik doğrayarak başlıyoruz.
2. Doğradığımız soğanları bir kaba alıyoruz.
3. Ocağımızı yakıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz.
4. Yağımız eridi. 300 gram kıymamızı ve doğradığımız soğanları tencereye alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
5. Kıyma pembeliğini kaybedene kadar kavuruyoruz.
6. Yarım paket bukle makarnayı kaynayan suya alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
7. Kıymamıza yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
8. 100 gram cevizi doğruyoruz.
9. Doğradığımız cevizleri kıymamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
10. 2 yemek kaşığı domates salçasını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
12. 1 kahve fincanı nar ekşisini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
13. Makarnamızın haşlama suyundan 4 kahve fincanı ekliyoruz.
14. 1 su bardağı haşlanmış nohutu tenceremize ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
15. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
16. Süzdüğümüz makarnayı sos tenceremize alıyoruz ve karıştırıyoruz.
17. Ekşili Makarnamızı nar ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.