Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Piti Kebabı | Video
Malzemeler
• 500 Gram Dana Kuşbaşı
• 200 Gram Haşlanmış Nohut
• 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 800 Mililitre Ilık Su
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• 200 Gram Haşlanmış Nohut
• 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
• 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
• 800 Mililitre Ilık Su
• 1 Çay Kaşığı Tuz
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
Üzeri için:
• ½ Bağ Maydanoz
• Süzme Yoğurt
½ PAKET NUH’UN ANKARA MAKARNASI VİTAMİNLİ MANTI MAKARNA
Tarif
1. Tarifimize yarım kilo dana kuşbaşını daha küçük parçalara ayırarak başlıyoruz.
2. Doğradığımız etlere bir yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
3. Ocağımızın altını yakıyoruz.
4. Tenceremize kuşbaşı doğradığımız etleri alıyoruz ve kavuruyoruz.
5. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
6. 2 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
7. 800 ml Ilık suyu etlerimiz üzerine döküyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
8. Yarım paket vitaminli mantı makarnayı kaynayan suyumuza alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
9. Etlerimiz yarım pişti.
10. Üzerine 200 gram haşlanmış nohut ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
11. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
12. Sunumda kullanacağımız yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
13. Doğradığımız maydanozları bir kaseye alıyoruz.
14. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
15. Süzdüğümüz makarnaları borcama alıyoruz.
16. Üzerine pişirdiğimiz et ve nohutları ilave ediyoruz ve güzelce yayıyoruz.
17. Piti Kebabımızı 180 derece fırında 10 dakika fırınlıyoruz.
18. Piti kebabımız pişti. Fırından çıkartıyoruz.
19. Piti Kebabımızı süzme yoğurt ve daha önceden doğradığımız maydanozlarla servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
2. Doğradığımız etlere bir yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
3. Ocağımızın altını yakıyoruz.
4. Tenceremize kuşbaşı doğradığımız etleri alıyoruz ve kavuruyoruz.
5. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
6. 2 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
7. 800 ml Ilık suyu etlerimiz üzerine döküyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
8. Yarım paket vitaminli mantı makarnayı kaynayan suyumuza alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
9. Etlerimiz yarım pişti.
10. Üzerine 200 gram haşlanmış nohut ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
11. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
12. Sunumda kullanacağımız yarım bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz.
13. Doğradığımız maydanozları bir kaseye alıyoruz.
14. Makarnalarımız haşlandı. Süzüyoruz.
15. Süzdüğümüz makarnaları borcama alıyoruz.
16. Üzerine pişirdiğimiz et ve nohutları ilave ediyoruz ve güzelce yayıyoruz.
17. Piti Kebabımızı 180 derece fırında 10 dakika fırınlıyoruz.
18. Piti kebabımız pişti. Fırından çıkartıyoruz.
19. Piti Kebabımızı süzme yoğurt ve daha önceden doğradığımız maydanozlarla servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorum yap!
Özet
Tarif Adı
Piti Kebabı
Yayınlanma Tarihi
Hazırlanma Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Süre
Ortalama Puan
4 Review(s) Based on