Her mevsimin sebzesi ayrı güzel. Eylül ayının sağlıklı, leziz ve bir o kadar da hafif sebzelerini, mevsiminde tüketmeniz için bu yazımızda bir araya getirdik. 🙂
Mantar
Beden gelişimine yardımcı olan mantar, bağışıklık sistemini güçlendirmekte de etkilidir. İçerisinde bulunan kalsiyum, bakır ve D vitamini ile sağlığımız açısından oldukça önemlidir.
Pazı
Göz sağlığı için oldukça faydalı olan pazı, şeker, kansızlık ve kanser hastalıklarına da iyi gelmektedir. Bunlar dışında göz sağlığı için oldukça faydalıdır ve saçların canlanması ve korunmasında da etkilidir.
Kabak
Kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum ve demir açısından zengin olan kabağın faydaları da saymakla bitmiyor. Lif bakımından zengin olmasıyla diyet listelerinin başında yer alıyor. Bunun dışında zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Ayrıca yüksek tansiyonu da düşürüyor.
Kırmızı Biber
C vitamini deposu olan kırmızı biber bağışıklık sistemini güçlendiriyor, metabolizmayı hızlandırıyor ve vücut direncini artırıyor. Ayrıca kanser hücreleriyle savaşıyor ve kalp krizi riskini azaltıyor.
Bamya
Mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan sebzelerden biri de bamya. A, C, K, B12, B6, B1 ve folik asit vitaminlerini içeren bamya, antioksidan bakımından da zengindir. Ayrıca kolesterolün düşürülmesinde ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde de yardımcı olur. Zeytinyağlı yemek olarak ya da çorbalarınızda bamyayı rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kırmızı Turp
C vitamini açısından oldukça zengin olan kırmızı turp kanser hastalıklarına karşı koruma sağlıyor. İçeriğinde bulunan yüksek potasyum sayesinde kasların gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı oluyor. Kolesterolü dengeliyor ve ciltte sivilce ve akne oluşumunu engelliyor.
Benzer İçerik: Ağustos Sebzeleri