Batı Akdeniz’in incisi Burdur’un lezzetlerine doğru bir yolculuğa çıktık ve bu yolculuk, gastronomik bir kültür ve tarih serüvenine dönüştü. Bu şehir, toprağın bereketiyle yoğrulmuş, ustaların maharetle harmanladığı muhteşem lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Nefis kebaplar, doyurucu çorbalar ve tatlılar… Her lokmada sizi memleketin sıcak kucaklamasıyla karşılıyor. Bu yazıda, Burdur’un geleneksel lezzetlerine bir adım atacaksınız ve damaklarınızı şenlendirecek tatlarla tanışacaksınız. Haydi keşfetmeye başlayalım!

Tarih kokan Burdur’un en görkemli noktalarından Salda Gölü ve Sagalassos, şehrin sizi etkileyen tek yönü olmayacak, zengin mutfağı da sizi büyüleyecek. Adım adım, sokak sokak, tarihin izlerini takip ederek, Burdur’un mutfak mirasını keşfetmek mümkün. Bu bereketli topraklardan gelen taze ve yöresel ürünler, ustaların maharetiyle buluşarak eşsiz tatlar ortaya çıkarıyor. Mesela, Testi Kebabı’nın yanı sıra, Burdur Şişi, yapımında kullanılan özel dana kaburga etinin özenle kıyılıp pişirilmesiyle lezzetlenip damaklarınızı şenlendirebilir. Sadece et yemekleriyle değil, toprak mahsüllerinin yaratıcı bir şekilde kullanıldığı yemekleriyle de Burdur sizi şaşırtabilir. Bunlardan biri, Çanak Ekmeği olarak da bilinen cevizli kömbe iken, bir diğeri de Burdur’un en önemli lezzetleri arasında yer alan ceviz ezmesidir. Burdur mutfağının size sunduğy lezzetlerden dilediğinizi yiyin, ama günü tatlı bir finalle, Burdur Muhallebisi’yle noktalayın. İpeksi dokusu ve hafif tadıyla, bu muhallebi size için unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak.

Burdur’un Benzersiz Ürünleri

Şimdi hep beraber, Burdur mutfağının birbirinden özel ve lezzetli ürünlerinden bazılarını keşfedelim.

kupa içindeki tarçınlı salep

İncir 

Burdur’un meşhur meyvesi Melli İnciri, kendine özgü hafif tadıyla öne çıkar ve doğal şeker içeriği sayesinde tatlı isteğine sağlıklı bir alternatif sunar.

Salep 

Dondurma yapımında ve içecek olarak kullanılmak üzere üretilen Bucak Salebi, lezzetini ilçeye özgü üretim yönteminden alır.

Rezene 

Burdur’da yetişen Karamanlı ve Tefenni Rezenesi hem taze hem de kuru olarak tüketilir. Bu rezeneler, ilaç ve gıda sanayiinde de sıkça kullanılan değerli bitkiler arasındadır.

Kişniş 

Burdur’un ünlü ürünü kişniş, hem taze hem de öğütülmüş olarak tüketilebilir. Taze kişniş, maydanozu anımsatan ferah ve baharatlı bir tat sunarken, toz kişnişin daha tatlı bir aroması vardır.

Tabii Burdur’un gastronomik zenginlikleri bunlarla sınırlı değildir. Yolculuğumuzda, Burdur’un geleneksel lezzetlerini deneyimlemek isteyenler için özel bir davet var. Evet, sizin için hazırlanan bu davet, Burdur’un kültürel mirası ve lezzetleriyle tanışmak için bir fırsat sunuyor. Ve merak etmeyin, bu lezzet yolculuğunda yalnız değilsiniz. Nuh’un Mutfağı, size bu muhteşem lezzetlerin sırlarını açmaya hazır. İşte, özenle seçtiğimiz tarifimiz.

Erikli Etli Fırın Makarna 

Burdur’un eşsiz tatlarını bir araya getiren Erikli Etli Fırın Makarna, kuzu eti ve kuru eriğin muhteşem uyumunu sunuyor. Tereyağı ve zeytinyağında kavrulan sivri biber ve soğan, karabiber ve tatlı toz kırmızı biberle lezzetleniyor. Özenle üretilmiş Nuh’un Ankara Makarnası fırın makarna ile hazırlanan bu muazzam yemekle keyifli sofralar kurabilirsiniz.

Burdur’un zengin mutfağına dair keşif yolculuğumuzda sizlerle bir araya geldik. Yöresel lezzetlerin tadına varırken, evinizde de deneyebileceğiniz benzersiz Burdur lezzetlerini tariflerle birlikte paylaşarak sizlere yeni bir yemek deneyimi sunmayı; böylece sofralarınızı renklendirmeniz için Burdur’un kültürel mirası içinde yer alan lezzetlerle tanışmanızı umuyoruz. Yöresel lezzetler ve modern yorumlar keşfetmek isteyenler için Nuh’un Ankara Makarnası Mutfak Akademisi’nin kapıları her zaman açık. Şeflerimizin hazırladığı tariflerden oluşan oynatma listesine ulaşmak için tıklayın!

Yorum yap!

İlgili İçerikler