En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 24. Bölüm
Nuh’un Ankara Makarnası’nın Hatıra Mutfağı’nda bu hafta bir dünya starının hatırasını konuk ediyoruz! 24. bölümde konuğumuz, girdiği her karakterle kendini yeniden inşa eden, kendisiyle birlikte milyonlarca insanı da değiştiren David Bowie! Şefimiz Elif ve çırağımız Burak, David Bowie için Kıymalı Fırın Makarna hazırlıyor.
Malzemeler & Yemek Tarifi
250 gr kuzu kıyma
100 gr iç bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kekik
Tuz
Karabiber
Püf Noktası Köşesi
500 ml süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 tutam muskat cevizi
500 ml sebze suyu
Veronelli Rigatoni
Kıymalı Fırın Makarna için, ilk önce soğan, sarımsak ve havuzu brunuaz doğradık. Zeytinyağında kıymayı pembeliği geçene kadar kavurduk. Doğradığımız sebzeleri ekledik, birkaç dakika daha kavurduk. Ayıkladığımız bezelyeleri ilave ettik. Birkaç dakika sonra salça ve sebze suyunu ekledik; tuz, karabiber ve kekikle lezzetlendirip pişmeye bıraktık. Diğer tarafta makarnayı hafif sert kalacak şekilde haşladık, süzdük ve soğuttuk. Sonra Püf Noktası Köşesi’nde, tereyağını unla kavurup, sütle beşamel sos hâline getirdik. Tuz, karabiber ve muskat cevizi ile lezzetlendirdik. Son olarak hazırladığımız kıyma karışımını fırın kabımıza aldık, üstünü beşamel sosla karıştırdığımız makarnayla kapattık. Ve fırında 180 derecede 10-15 dakika, üstü kızarana dek pişirdik. Afiyet olsun!
Bi' Hatıra
David Bowie’nin aynı zamanda iyi bir aile babası olduğunu biliyor muydunuz? Çok genç yaşta baba olmuş. Sanata olan ilgisine ve yoğunluğuna rağmen oğlunu da ihmal etmemiş. Dünyanın her yerini geziyor, her yere giderken yanında oğlunu da götürüyor. Bir gün meşhur punk sanatçısı Johnny Rotten David Bowie ve oğlunu ziyaret ediyor ve bir konserine davet ediyor. Oğlu tabii o zamanlar küçük, bu konser daveti üzerine çok heyecanlanıyor, ortadan kayboluyor. Konserden önce bir geliyor, saçları maviye boyamış. Bowie oğluna kızıyor. Sonra düşünüyor ve, “Oğlum benim eski resimlerden biriyle çıkıp gelse, bana onu gösterse, diyecek hiçbir sözüm yoktu.” diyor ve oğlunun o hâliyle gelmesine ikna oluyor, konsere gidiyorlar.
Püf Noktası
Beşamel sosumuzu yapmak için, tereyağını eriterek başlıyoruz. Tereyağ eridikten sonra unu ekliyoruz. Çiğ kokusu gidip güzel bir renk alana kadar kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra daha önce ısıttığımız sütü sosumuza yavaş yavaş ilave ediyoruz ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar pişiriyoruz. Kıvam istediğimiz yoğunluğa geldikten sonra tuz, karabiber ve muskat ceviziyle lezzetlendirerek servis edebiliriz. Eğer sosunuzun tamamen bembeyaz gözükmesini istersiniz, karabiber yerine beyaz biber de kullanabilirsiniz. Birçok yemekte kullandığımız beşamel sosu bu şekilde hazırlarsanız, pürüzsüz ve lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂