En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 25. Bölüm
Yaşamlarımıza dokunan, karakterimizi şekillendiren, dünyamızı değiştiren isimlerin hatıralarını konuk edip, onlar için birbirinden lezzetli tarifler hazırladığımız Hatıra Mutfağı’nın bu haftaki konuğu, Yeşilçam’ın ustalarından, televizyonların sevilen isimlerinden Zeki Alasya! Şefimiz Elif ve çırağımız Burak, Zeki Alasya’nın kıymetli hatırası için Mücendra Pilavı hazırladı. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler & Yemek Tarifi
3 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı yeşil mercimek
2 çorba kaşığı susam
1 litre su
Servis etmek için:
Yarım bağ semizotu
4 dal taze nane
4 dal maydanoz
12 adet kiraz domates
Püf Noktası Köşesi için:
2 adet biber
1 diş sarımsak
3 adet patlıcan
1 kase süzme yoğurt
Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Arpa Şehriye
Pilavımız için yeşil mercimeği haşlayarak başladık. Daha sonra soğan ve sarımsakları incecik kıydık, zeytinyağında soteledik ve susamı ilave ettik, biraz karıştırdıktan sonra arpa şehriyemizi ekledik ve sonra yeşil mercimekleri ilave ettik. Biraz karıştırdıktan sonra bir litre kaynar suyumuzu ekledik; tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra pilavı pişmeye bıraktık. Püf Noktası Köşesi’nde patlıcan, biber ve sarımsaklarımızı közledikten sonra süzme yoğurtla karıştırıp, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirip salatamızı hazırladık. Diğer tarafta servis etmek için hazırladığımız yeşil salatamızı, semizotu, maydonoz, taze nane ve kiraz domatesi karıştırarak, zeytinyağı ve tuzla tamamladık. Afiyet olsun!
Bi' Hatıra
Babasını kaybettiğinde hayatında hem acılı hem de özgür bir dönem başlıyor. Kendisi bununla övünmese de lisedeyken okuldan kaçıp sinemada film izlemeyi alışkanlık hâline getiriyor. Ve oyunculuktaki ilk deneyimini de Milli Türk Talebe Birliği sahnesinde yaşıyor. İlerleyen yıllarda yaratıcı dünyasında sahneyi ve ekranı birlikte paylaşacağı isim Metin Akpınar’la da bu tiyatrodayken tanışıyor. Bir gün bu ikilinin karşısında Haldun Taner çıkıyor. Haldun Taner bir kabare tiyatrosu kurma fikrinden bahsedince ikili ilk aşamada bir ısınamıyorlar. Ama Haldun Taner anlattıkça ikna oluyorlar ve bu birliktelikten Devekuşu Kabare çıkıyor.
Püf Noktası
Salata için ilk önce malzemelerimizi bir bıçak yardımıyla delerek başlıyoruz. Daha sonra 180 derecede 20-25 dakika pişireceğiz. Bıçakla delme işlemi, pişerken şişip patlamalarını engellemek için. Eğer siz de daha farklı sebzeler kullanırsanız, bıçakla küçük delikler açmayı ihmal etmeyin. Daha sonra ayıkladığımız sebzeleri, çok küçük olmayacak şekilde doğruyor ve tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendiriyoruz. Son olarak süzme yoğurdu ekleyip karıştırdıktan sonra, servis etmek için hazır. Ancak isterseniz, farklı yeşillikler ve sebzelerle salatanızı lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂