En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂
Hatıra Mutfağı 26. Bölüm
Nuh’un Ankara Makarnası Hatıra Mutfağı’nın bu son bölümünde kendini herkese sevdirmeyi başaran, Türkiye’de Anadolu rock müziğinin öncüsü olan, müzik tarihine yaptığı katkılar bir yana, insan olarak da bize birçok şey öğreten Barış Manço’nun hatırasını konuk ediyoruz! Hatıra Mutfağı’nın Barış Manço’yu ağırladığımız bölümüne hoş geldiniz! Şefimiz Elif ve Çırağımız Burak, Barış Manço’nun hatırası için şahane bir çorba hazırladı: Bamya Çorbası! Afiyet olsun!
Malzemeler & Yemek Tarifi
100 gr kuru çiçek bamya
8 adet kiraz domates
1 adet kırmızı biber
250 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet soğan
Yarım limon
1 litre su
Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Yıldız Şehriye
Bamya çorbası için ilk önce etlerimizi zeytinyağında soteleyerek başladık. Etler sotelenirken, soğan, biber ve domatesleri doğradık. Soğanı ve biberi ete ilave ettik. Birkaç dakika sonra domatesi, salçayı ve bir litre suyumuzu ekleyerek, etlerin pişmesini devam ettirdik. Diğer tarafta Püf Noktası Köşesi’nde bamyalarımızı limonu suda haşladık, süzdük, iplerinden ayıkladık ve pişmeye hazır hâle getirdik. Son olarak bamyaları ve yıldız şehriyeleri ilave ettiğimiz yemeğin tuzunu, karabiberini ayarladık ve pişirme işlemini tamamladık. Afiyet olsun!
Bi' Hatıra
Barış Manço Fransa’da ilk plağını çıkardığında bu plak Türkiye’ye de geliyor. İstanbul Radyosu’nda çalarken, “Fransa’da müzik yapan genç yetenek Bari Manso diye anons ediliyor. Bunu dinleyen annesi hemen evden çıkıp, taksiye atlayıp İstanbul Radyosu’na gidip, yetkililere “O çocuk benim oğlumdur ve Türk çocuğudur.” diyor.
Püf Noktası
Kuru çiçek bamyaları pişmeye hazırlamak için ilk önce temiz bir mutfak bezinin içine alıyoruz ve güzelce ovuşturuyoruz. Bu işlem bittikten sonra bamyalarınızın temizlendiğini ve istemediğiniz tüy ve parçacıkların bezde kaldığını göreceksiniz. Daha sonra kaynayan bir suda, bamyalarımızı limon suyuyla birlikte haşlıyoruz. Haşladığımız bamyaları süzdükten sonra, iplerinden ayıklayıp pişmeye hazır hâle getiriyoruz. Taze bamyanın henüz çıkmadığı bu dönemde, canınız bamya isterse, kuru bamyayı bu şekilde hazırladıktan sonra çorbalarınızda ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Bu bölümü beğendiniz mi? Diğer bölümlere de göz atın! 🙂
En yeni bölümleri ilk önce siz izlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden YouTube kanalımıza abone olun! 🙂