Ülkemizin bereketli toprakları, mutfaklarımızda kullanmamız için bizlere sayısız lezzetli malzeme sunuyor. Yüzyıllardır sofralarımızdan eksik olmayan yeşillikler, onlarca bitki ve ot çeşidi, mutfağımıza benzersiz bir zenginlik katıyor. Hepsi vücudumuz için eşsiz faydalara sahip olan bu yemyeşil besinlerden biri de semizotu. Kendine has bir tada sahip olan ve özellikle yapısında bulundurduğu Omega – 3 yağ asitleri ile dikkat çeken bu besin, salatalardan tencere yemeklerine pek çok lezzetli tarife katılabiliyor.
Çiğ olarak tüketilebildiği gibi çeşitli tekniklerle pişirilerek de tüketilen semizotu, sadece ülkemizde değil Avustralya yerlilerinden Mısırlılara dünyanın pek çok farklı halkı tarafından farklı tariflerde keyifle tüketiliyor. Semizotu ile hazırlanan bu tarifler arasında neler yok ki… Çorbalar, salatalar, cacıklar, börek harçları, kavurmalar, yahniler tüm bölümleri tüketilebilen bu eşsiz bitkinin lezzet kattığı tarifler arasında yer alıyor. Tabii bunca farklı yemeğe katılabilen semizotu makarnayla da çok iyi bir uyum gösteriyor ve enfes makarnalı tarifler hazırlamamıza olanak tanıyor.
Enfes Semizotlu Makarna Tarifleri
İsterseniz gelin semizotu lezzeti ile makarnayı buluşturan harika tariflerden bazılarına hep birlikte bir göz atalım.
Semizotlu Makarna
Semizotunun makarnaya eşlik ettiği bu yalın tarif, sofralarınızda sağlık ve lezzeti basit ama güçlü bir formülle buluşturuyor.
Semizotlu Makarna Salatası
Harika bir salata malzemesi olan semizotu, bu kez de makarna salatanıza lezzet katıyor.
Diyarbakır Örgü Peynirli Pırpar Salatası
Pırpar olarak bilindiği yörenin çok özel bir ürünüyle buluşan semizotu ortaya enfes bir tarif çıkarıyor.
Semizotlu Makarna Cacığı
Eşsiz bir ferahlatıcılığa sahip semizotlu cacığa, makarnadan doyurucu bir katkı.
Semizotlu Tam Buğday Penne
Omega – 3 zengini semizotu ile tam buğday makarnanın sağlıklı özelliklerini bir araya getiren bu tarif size şifa gibi gelecek.
Semizotunun İki Lezzetli Hali: Taze ve Kavrulmuş Semizotu
Hepsini gönül rahatlığıyla deneyebileceğiniz ve onlardan yola çıkarak kendi reçetelerinizi oluşturabileceğiniz harika semizotlu makarna tariflerini gördük. Şimdi mutfaktaki keyifli çalışmalarınızda yararlanabileceğiniz, semizotunun iki lezzetli hali hakkındaki bilgilere geçebiliriz. Taze ve kavrulmuş semizotu hakkında bilgiler sizlerle.
Taze Semizotu
Yaprakları ve sapları küçük doku ve lezzet nüansları oluşturacak biçimde çiğ olarak tüketilebilen semizotu, sağlıklı, pratik ve ferahlatıcı lezzetler hazırlamak için biçilmiş kaftandır. Salatalar ve cacıklar onunla zenginleşir, bu yemyeşil lezzet yılın en sıcak günlerinde sofralarınızı serinletir.
100 gramı sadece 32 kalori olan semizotu, kilosunu kontrol altında tutmak isteyenlerin bol bol tüketebileceği bir besindir. İçerdiği bolca lif sayesinde uzun süreli tokluk hissi veren semizotu, sindirim sistemi sağlığını da güçlendirir.
Kavrulmuş Semizotu
Çiğ olarak keyifle tüketilebildiği gibi çeşitli tekniklerle pişirildiğinde de apayrı bir lezzet kazanan semizotunu kavurmak da iyi bir seçimdir. Kendine özgü ekşiliği ile kavrulduğunda da farklı bir lezzet karakteri ortaya çıkaran semizotu ile benzersiz tatlar yakalayabilirsiniz.
Omega 3 yağ asitleri, a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit gibi doymamış yağ asitlerinden zengin bir besin olan semizotu, kalp – damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kan basıncının dengelenmesi ve kolesterolün düşürülmesinde de rol oynayarak bu özelliğini daha da güçlendirir.
Mutfağımızın yemyeşil, sağlık dolu ve pratik besini semizotu ile makarnanın buluştuğu enfes tariflerden örnekler ve onun iki lezzetli hali hakkında bilgiler edindik. Artık mutfağa girip lezzetli ve ferahlatıcı harika bir semizotlu tarif hazırlayabiliriz. Kendi zevkinize göre bir semizotlu tarif hazırlamak istiyor ya da güvenilir ve lezzet garantili bir tarif arıyor olabilirsiniz. İki durumda da Nuh’un Ankara Makarnası Mutfak Akademisi’nden şeflerimizin hep yanınızda olduğunu unutmayın. Şeflerimizin hazırladığı tarif videolarının yer aldığı oynatma listesine ulaşmak için hemen tıklayın. Şimdiden afiyet olsun.