Ankara Tava, İncikli Arpa Şehriye Pilavı - Makarna
Makarna
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
  • Ana sayfa
  • Tarifler
  • Mutfak Akademisi
Makarna
Makarna
  • Bi’ Tarif 4 Lezzet
  • Hatıra Mutfağı
  • Blog
 
Nuh'un Ankara Makarnası
Yemek Tarifleri
Ana SayfatariflerAnkara Tava, İncikli Arpa Şehriye Pilavı

Ankara Tava, İncikli Arpa Şehriye Pilavı

Açıklama :

Ankara’nın mutfağından mis gibi kokusuyla sofradaki yerini arayan Ankara Tava (İncikli Arpa Şehriye Pilavı) için hazırlansın malzemeler, yansın ocaklar.
Ama önce püf noktalar:
• İncik etini; sıvıyağ, sarımsak, kekik, karabiber ve süt ile marine edip, bir gece buzdolabında bekletirseniz, size yumuşacık bir şekilde bekler.
• Şehriyeleri kavuracağınız yağın, biraz kızışması için bekleyin.
• Ankara Tava hazır olduktan sonra, 20 dakika kadar fırınlarsanız lezzeti artacaktır.

Paylaş :
Ankara MakarnaAnkara tavaMakarnaNuh'un Ankara Makarnaramazanramazan tariflerişehriye pilavıyemek tarifleri

NASIL HAZIRLANIR ?

 
1.İncik etleri, bir tencereye yerleştirilir.
2. Defneyaprağı ve kekik eklenir ve üzerine 6 su bardağı su konulur.
3. Kısık ateşte 35 – 40 dakika kadar pişirilir.
4. Ateşten almadan 15 dakika önce arzu edildiği kadar tuz ilave edilir.
5. Et piştikten sonra, bir süzgeç yardımıyla suyu süzülerek 3,5 bardak et suyu bir kenara ayrılır.
6.1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ bir tencerede kızdırılır.
7. Arpa şehriye kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kavrulduktan sonra ayrılan sıcak et suyu ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
8. Bademlerin kabukları, sıcak suda birkaç dakika bekletilerek soyulur.
9. Kabukları soyulan bademler, kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavrularak pilava ilave edilir.
10. Pilav incik etiyle birlikte sıcak olarak servis edilir.

11.Bademlerin pilavın içinde daha yumuşak olması istenirse arpa şehriyeyle birlikte kavrulabilir.

 
Afiyet Olsun!

MALZEMELER

 
  • 2 su bardağı Nuh’un Ankara Vitaminli Arpa Şehriye

  • 1 kg kuzu incik

  • 1 su bardağı kavrulmamış badem içi

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Defne yaprağı

  • Kekik

  • Tuz

 
Yorum yap!
Özet
recipe image
Tarif Adı
Ankara Tava, İncikli Arpa Şehriye Pilavı
Yayınlanma Tarihi
2017-06-07
Hazırlanma Süresi
25M
Pişirme Süresi
1H20M
Toplam Süre
1H45M

Şunlar da hoşunuza gidebilir

tabağın içindeki kuru kırmızı biberli makarna

Kuru Kırmızı Biberli Carbonara | Video

tabağın içindeki közlenmiş kırmızı biber soslu spaghetti

Közlenmiş Kırmızı Biberli Spaghetti | Video

kasede irmikli aşure

İrmikli Aşure | Video

tabağın içindeki ızgara kayısılı irmik topları

Izgara Kayısılı İrmik Topları | Video

ULAŞIM
  +90 312 341 21 00
Menü
  • ANA SAYFA
  • TARİFLER
  • BLOG
  • ETKİNLİKLER
Bağlantılar
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
  • MARKALAR
  • KURUMSAL
İletişim
  • BİLGİ VE İLETİŞİM HATTI
  • SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ
Takip Edin
© 2018 — Tüm hakları saklıdır. Tasarım: Siu