1. Tarifimize 200 gram bal kabağını iri iri doğrayarak başlıyoruz.
2. Doğradığımız bal kabaklarını fırın tepsisine alıyoruz.
3. 1 adet soğanı iri iri doğruyoruz ve fırın tepsisine alıyoruz.
4. 1 adet kapya biberi de iri iri doğrayıp fırın tepsisine ekliyoruz.
5. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
6. Sebzelerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
7. Köftemizi yapmak için 250 gram dana kıymayı bir kaseye alıyoruz.
8. Üzerine 1 adet soğanı rendeliyoruz.
9. 1 adet yumurtayı da ekliyoruz.
10. 1/2 bağ maydanozu ince ince kıyıyoruz ve köfteli harcımızı ekliyoruz.
11. Köfte harcımızı 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ile lezzetlendiriyoruz.
12. 3 yemek kaşığı irmiğimizi köfte harcımıza ekliyoruz.
13. 1 çay kaşığı kekik ilave edip güzelce yoğuruyoruz.
14. Ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız köfteleri bir tabağa diziyoruz.
15. Sarımsaklı yoğurdumuzu yapmak için 2 diş sarımsağın kabuklarını soyuyoruz.
16. Küçük küçük doğradığımız sarımsakları 1 çay kaşığı tuz yardımıyla püre haline getiriyoruz.
17. Sarımsaklarımızı bir çorba kasesi süzme yoğurdun üzerine ekliyoruz ve 1 yemek kaşığı kimyon ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuz hazır.
18. Köftelerimizi kızartmak için ocağımızın altını yakıyoruz.
19. Tavamıza 300 mililitre sıvı yağ ekliyoruz.
20. Yağımız ısındı. Köftelerimizi ısınan yağa alıyoruz ve güzelce kızartıyoruz.
21. Köftelerimiz kızardı. Bir tabağa çıkartıyoruz.
22. Sunumda kullanacağımız 1 adet narı ayıklıyoruz.
23. Ayıkladığımız narı ayrı bir tabağa alıyoruz.
24. Sebzelerimiz pişti fırından çıkartıyoruz.
25. Bal kabaklı köftemizi sarımsaklı yoğurt, pişirdiğimiz sebzeler ve ayıkladığını nar ile servis ediyoruz. Yeni yılınız kutlu olsun.